Wolverine Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Wolverine er det største jordbaserede medlem af Mustelid-familien, som også omfatter Weasels, Badgers, Otters, Fritter og Minks. Det har et bredt hoved, små øjne og korte afrundede ører. Dens krop er dækket af olieagtig, mørk brun pels, hvilket gør den modstandsdygtig overfor frost. Det har ofte en lysere farvet ansigtsmaske og stripe, der løber ned begge sider af sin krop. Typisk vejer mindre end 35 pounds, er wolverines alligevel kraftigt bygget, med stærke, korte ben med brede fødder ideel til at rejse over sneen. Wolverines har også specielle øvre molarer i ryggen af ​​deres mund, der drejes 90 grader, så de kan rive af kød fra rov eller carrion, der er frosset fast.

Kost

Wolverine er omnivorer, der foretrækker kød, og de er dygtige og alsidige både som rovdyr og skræmmere. Hovedsageligt preying på små til mellemstore pattedyr som svampe, egern, bæver, marmoter, kaniner, voles, mus, shrews og lemmings, de er også i stand til at preying på voksen hjorte, karibou, elg, får og elg, at er mange gange større end dem selv. De forfølger sædvanligvis det levende bytte, der er mest let for dem at opnå, såsom dyr, der er blevet fanget, uudviklede unge pattedyr og dyr, der er blevet ramt af kraftig sne. Ud over deres mest almindelige drab, er deres ganer til tider tilfredse med tilskud af fugle, æg, knolde og rødder, nødder og frø, frugter og bær og andre former for plantemateriale.

Habitat og Range

Wolverines kan kun findes midt i boreale skove, taiga og tundra alle gennem de subarctiske breddegrader i Eurasien og New World. De, der bor i de nedre 48 sammenhængende Forenede Stater, har en tendens til at leve i de mest robuste og fjerntliggende områder og bruger det meste af deres tid ved høje forhøjninger, til tider over timberlinen. Længere nordover i Alaska og Canada kan wolverines findes inden for mange forskellige højder og subarctic habitater, herunder boreale skove, tundra og vestlige bjerge. På grund af overdreven fangst og fragmentering af habitat har deres sortimentet haft en markant reduktion, og deres befolkninger har lidt stabile fald siden 1800-tallet. Ikke desto mindre har Den Internationale Naturbeskyttelsesorganisation opført deres art som værende en bevaringsstatus af "mindst bekymring" for at blive truet eller udslettet.

Opførsel

Wolverines er typisk meget ensomme og territoriale dyr og har derfor brug for meget plads til at strejfe. Individuelle wolverines kan rejse så langt som 15 miles (24 kilometer) på en enkelt dag på jagt efter fødekilder. Som et resultat de forsvarer store, køns eksklusive territorier, som de markerer med deres urin. Men de har også en social side, men ikke i omfanget af dannelsen af ​​store samfund. Mandlige og kvindelige territorier overlapper normalt, og parring par og deres kuld deler meget stærke familieobligationer. Faktisk vil forældre holde stærke bånd med deres kits, selv efter at de er nået frem til voksenalderen. På grund af den varme, der ydes af deres ekstremt tætte pels, og de store poter, der er beslægtet med snesko, der gør det muligt for dem at dække sne og frosset terræn effektivt, går de ikke i dvale og forbliver meget aktive i vintermånederne.

Reproduktion

Dominante mænd vil danne livslange parringsrelationer med to eller tre kvindelige partnere, som de vil opretholde i hele yngleperioderne, mens andre hanner efterlades helt mangler en kompis af sig selv. Parringstiden kører typisk hele sommeren, selvom embryoet ikke er udviklet til tidlig vinter på grund af en mekanisme med "forsinket" implantation af embryoet i livmoderen i en proces, der kaldes "Embryon diapause". Efter en svangerskabsperiode mellem 30 og 50 dage vil imprægnerede kvindelige wolverines give anledning til et kuld med to eller tre kits i det tidlige forår i huler, der giver sikkerhed og en buffer til koldt vejr. Kits er født rent hvidt og med lukkede øjne. Efter fødslen udvikler wolverines hurtigt og når de modne størrelser inden for deres første år.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019