Unikke arter af Afrika: Senegal Bushbaby

Senegal bushbaby er en natlig primat fundet i Afrika, syd for Sahara. Det binomiale navn på denne art er Galago Senegalensis . Dyret går også efter følgende navne: mindre busk baby, Senegal Galago eller mindre galago. Det antages, at navnet "bush baby" opstod fra dyrets udseende eller dets skrig.

Funktioner af Senegal Bushbaby

Den mindre galago er en lille primat, der vejer mellem 5 og 10 ounce og måler omkring 5-11 inches i længden. Dette dyrs krop er dækket af tykt uldfedt. Dyret har store runde øjne, formet som tallerkener, som giver dem fremragende nattesyn. Den mindre galago har stærke bagben til at hjælpe med at hoppe og en lang buskhale for balance. Dens ører har fire divisioner, der kan bevæge sig uafhængigt for at hjælpe dyrets jagtinsekter i mørket. Disse ører foldes altid fladt mod hovedet for beskyttelse, når de hopper gennem tykk vækst og også mens de hviler. Senegal bushbaby er altomfødt og fodrer mest på insekter, frugter og blade. Bushbabyen kan også fodre på små fugle.

Distribution og Befolkning

Senegalbushbabies bor i områder, der har tørre skove og bush samt savanneområderne. Dyrene er hjemmehørende i mere end 25 afrikanske lande. De kan findes i Senegal, over det åbne afrikanske skovområde til de østafrikanske lande som Kenya, Etiopien og Tanzania.

Den nuværende befolkning er stabil, og dette har set dyret opført som mindste bekymring (LC) i den røde liste over truede arter, som er opført af International Union for Conservation of Nature. Der er ingen væsentlige trusler mod senegalbushbabiesne, selvom de seneste undersøgelser har vist, at vestlige chimpanser kigger på senegalbushbabiesne ved hjælp af udformede spyd.

Vaner

Senegalbushbabies er nattlige og sover derfor i løbet af dagen i hule træer, reden eller tæt vegetation. Selv om dyrene er ensomme om natten, sover de altid i små grupper, som de kalder op til ved daggry. Dyrene er meget aktive om natten, men kan være meget langsomme, når de bliver forstyrret om dagen. Disse galago arter er polygynøse og yngler to gange om året i november og februar. Den senegale bushbabys svangerskabsperiode er mellem 110 og 120 dage. Når de er født, plejer de unge i tre og en halv måned, selv om de er klar til fast mad, når de er en måned gammel. Seksuel modenhed varierer med kvinder med modning omkring otte måneder, og mændene omkring ti måneder gamle.

Interessante fakta om Senegal Bushbabies

Den voksne senegalbushbaby har 18 forskellige opkald og lander altid på fødderne, når den falder. Mange afrikanske stammer har overtro om senegalbushbabyen og hævder, at dens chattering betyder tilstedeværelsen af ​​en massiv slange med et fjederhoved, der dræber onde indtrengere. Senegal bushbaby øjnene er meget følsomme for lys, og deres elever bliver forstørrede cirkler for at se godt i mørket, mens de reduceres til en lille spids i løbet af dagen.

Anbefalet

Kambodjas økonomi
2019
Laurel Forests - Skovtyper rundt om i verden
2019
Hvad er de største industrier i Cuba?
2019