Truede Pattedyr i Jemen

Jemen er et arabisk land i den sydlige del af den arabiske halvø, der grænser op til Det Røde Hav, Oman, Saudi Arabien og Det Arabiske Hav. Ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN) er truede pattedyr grupperet i fire afhængigt af deres risikoniveau. Kritisk truet (CN) er i ekstremt høj risiko for udryddelse fra naturen efterfulgt af truede (EN), der er i høj risiko, de sårbare (VU) er i høj risiko for truede og den næsten truede (NT) er modtagelige at blive truet i den nærmeste fremtid. Blandt de truede pattedyr i Yemen er den arabiske leopard, strippet hyena, Sind bat og Dorcas gazelle.

Arabisk leopard (Panthera pardus nimr)

Den arabiske leopard har en bleg til dyb gylden gul farve på bagsiden med sorte rosetter og pletter mod en hvidlig eller grålig kropsfarve. Huden hjælper den med at camouflere med stenet terræn og den lange hale for balance. Hannerne er betydeligt større og tyngre end hunnerne ved 6 fod til 6 fod og 8 tommer og 18 til 34 kilo for mænd, sammenlignet med længder på 5 fod til 6 fod og vægte på 18 til 23, 5 kilo for kvinder. Den arabiske leopard findes i høje bjerge, dybe dale med tilstrækkelig mad, vand og sikkerhed. I Jemen besætter de Al Mahrah-guvernørerne. Leoparden lever ensom og udgør kun par i løbet af parringsperioden, der efterfølges af en svangerskabsperiode på omkring 100 dage, unger kommer op fra heden i en måned og afventer om tre måneder. Mødrene bliver med ungerne i to år, da de underviser i overlevelse. Den arabiske leopard pryder sig på den nubiske ibex, gnavere, arabisk gazelle, fugle, insekter, honningskat, mongoose og husdyr. Spydning, rovreduktion, habitatindgreb og drab af hyrder er de største trusler.

Stripped Hyena (Hyaena hyaena)

Den nattlige omnivore, med et bredt hoved, spids mund og spidse ører, har lodrette striber og en buskende hale med en nedad skrånende ryg. Jagt er lavet i ensomhed og nogle gange i små familiegrupper kaldet klaner. Den strippede hyena feeds på insekter, små dyr, frugter og kan overleve i dage uden vand. Vand tages let, når det er tilgængeligt, kan de drikke salt, sodavand eller ferskvand. Overskydende mad opbevares i grunne huller gravet med deres snouts. Den afskalede hyena har ingen defineret avlssæson, og fødselsperioden går i 90 til 92 dage med 2 til 4 unger pr. Fødsel. Unge er født blinde og døve med hvide eller grå frakker. Fravænning sker fra 8 uger til 12 måneder, mens du lærer overlevelsesevner fra moderen. Den afskalede hyena har en levetid på 24 år i fangenskab. Hyenen er rangeret som nær truet på grund af et hurtigt fald i befolkningen som følge af ødelæggelse af habitat, jagt og deres stærke modtagelighed for forgiftning.

Sind Bat (Eptesicus nasutus)

Sind-flagermuset er klassificeret som sårbart på grund af menneskers forstyrrelse af dets levesteder. Flagermusen har en bleg pelage, små ører, svarte lemmer og ører, en øvre snit og en veludviklet hale. Halen er dækket af en membran undtagen på haleenden. Krops- og hovedlængden er omkring 42 til 52 millimeter. Sind flagermus har en uforskammet fordeling på den arabiske halvø. Bevægelsen er ved ekkolokation med uberegnelige fly og dyk. Flagermusene spiser små insekter og er tilpasset de underjordiske levesteder (i huler). Sind flagermus er natlig.

Dorcas Gazelle (Gazella dorcas).

Dorcas gazelle ligner bjerggazellen, selv om den er mindre og med længere ører og stærkt buede horn. Frakken er fawnfarvet med en hvid underside. Dorcas gazelle vejer fra 15 til 24 kg og er tilpasset ørkenen. Gazellen feeds på blade, blomster, pods af acacia træer, kviste og frugter, og kan overleve for længe uden vand. Når de er truede, løber de med en hastighed på op til 96 kilometer i timen under hårde forhold, de lever i par og i familier af en mand, flere kvinder og unge under gunstige forhold. Opdræt sæsonen løber fra september til november med mænd markerer deres territorier med gødning. Efter seks måneder er en fuldt udviklet kalv, og i sjældne tilfælde tvillinger, født og afventer fra den første dag. Kalven tager fast mad efter ca. to uger fra fødslen. Naturlige rovdyr udgør en stor trussel for befolkningen i Dorcas gazelle, der gør den sårbar. Udvidelse af menneskelige bosættelser reducerer habitatområderne og skaber konkurrence for græsarealer med tamme geder og får. Den gennemsnitlige levetid er 24 år.

Bevaringsindsats

Pattedyrene i Yemen har været udsat for udryddelsesrisici på grund af menneskelige aktiviteter. Ikke-statslige organisationer som fonden for truede dyreliv i Jemen er blevet oprettet for at øge bevidstheden over for det yemenske folk om vigtigheden af ​​bevarelse og bevarelse af dyrelivet. Der er også et samarbejde mellem lokale dyrelivsorganer med andre lande i bevarelsen af ​​arabiske arter. Der er ingen beskyttede områder endnu for truede pattedyr i Jemen. De fleste ikke-statslige organisationer presser også myndighederne til at udarbejde love for beskyttelse af dyrelivet. Ud over de ovennævnte pattedyr er også bjerggazellen, sandkatten, den nubiske ibex, den arabiske oryx, den blasius hesteskovbat og den friluftsfladder med lang øret også truet med udryddelse.

Yemenes truede dyrearterVidenskabeligt navn
Arabisk leopard

Panthera pardus nimr
Stribet hyena

Hyaena hyaena
Sind bat

Eptesicus nasutus
Dorcas gazelle

Gazella dorcas
Mountain gazelle

Gazella gazella
Sand kat

Felis margarita
Nubian ibex

Capra nubiana
Arabisk oryxOryx leucoryx
Blasius hesteskovbladeRhinolophus blasii
Stor-eared free-tailed flagermusOtomops martiensseni

Anbefalet

Nationen af ​​islam
2019
Lande med de største bahá'i-populationer
2019
Hvad er en mudderpotte?
2019