Steller Sea Cow Fakta: uddøde dyr af verden

Steller søsko ( Hydrodamalis gigas ) er en uddød Sirenia, som blev fundet i 1741 omkring Commander Island lige mellem Rusland og Alaska af Georg W Steller. Steller, som var naturforsker, opdagede denne art, da deres fartøj, Vitus, ødelagde Bering Island. En voksen havsko var ca. 30 ft lang og vejet op til 10 tons, men inden for 27 år efter deres opdagelse blev de uddøet. Folk jagede disse langsomme arter for hud, fedt og kød.

Beskrivelse

Ved at veje mellem 8-10 tons, var disse pattedyr den største af Holocene-epoken bortset fra hvaler. Deres massive organer hjalp dem med at spare varme og sænke forholdet mellem overflade og rumfang. I modsætning til de andre sirenere som hvaler kunne havskogen ikke helt nedsænke under vand og beskytte den ikke neddykkede del mod at tørre op eller blive skadet af is og skarpe sten; disse pattedyr havde en 1 "tyk ydre hud. En anden tilpasning havkøen havde var 3 til 4 inches blubber. Havpattedyrene var brune-sorte i farve, mens nogle havde hvide pletter. Steller havskøer havde en glat ryg med nogle uslebne kanter og fordybninger. Forbenene var 26 tommer lange med en gaffelformet hale.

Havkoen havde et lille hoved med en stor øvre mund, der udvidede sig til underlæben og i stedet for tænder; dette tandløse pattedyr havde 1, 5 tommer mellemliggende hvide børster på overlæben. Snoet af havets ko pegede nedad, og næseboret var 2 inches bredt og langt. Dyret havde mindre øjne, der lå mellem ørerne og næse og for at beskytte øjnene, mens de svømmer, havde de en niktiterende membran. Ryggen af ​​dette dyr havde 17 thoracics, 3 lumbal, 34 caudal og 7 cervical vertebrae.

Opførsel

Havkoen var en plantelevende plante, som tilbragte det meste af sin tid og fodrede og løftede hovedet efter hvert 5. minut for at trække vejret. Steller var en algivore, der fodrer på den blødere del af kelp og seagrasses. Disse monogamiske pattedyr var meget sociale og levede i mindre grupper, hvor de hjalp de skadede havskøer, samtidig med at de beskytter de unge ved altid at holde dem foran, når de hyrede. Med en svangerskabsperiode på over et år begyndte parringsperioden i begyndelsen af ​​foråret, og de leverede deres kalve i efteråret. Kvindelige havkøer fødte en kalv.

Extinction

Ifølge Stejneger var der mindre end 1.500 søekøer i 1741, da Steller opdagede dem, hvilket betyder, at der allerede var en fare. Sejljægrene og pelshandlerne jagede disse dyr, og de fulgte den rute, der blev brugt af Vitus Bering, da de først opdagede havkøerne. I 1754 blev disse pattedyr jaget af Ivan Krassilnikov og senere i 1762 kom Korovin for at forfølge dem. De andre mennesker, der kom efter 1772 som Bragin Dimitri, fandt ikke havskoen og antog, at de var uddøde.

Efter at Steller og besætningsmedlem havde succes med at jage og slagtede dyrene, blev flere maritime pelshandlere inspireret, og de omvejede kommandørøerne for at genopbygge deres fødevarebeholdning under deres nordlige Stillehavs ekspedition. De Aleut-folk, der dræbte disse pattedyr, migrerede vest efter at have lært om disse dyrs tilstedeværelse på de aleutiske øer. De indfødte mennesker kunne have indirekte forårsaget udryddelsen af ​​havkøer, da de høstede havets otter. Med nedsættelsen af ​​havterterpopulationen øgedes antallet af urchiner, hvilket igen sænkede kelpbestanden, som var den primære fødevare til Stellarhavet.

Anbefalet

Hvad er uddybning?
2019
Top fedtforbrugende lande i verden
2019
Hvor meget af verdens jordmasse er bjergagtigt?
2019