Spoon-Billed Sandpiper Facts - Dyr af verden

Den skjeverede sandpiper er en lille wading fugl med en utrolig og attraktiv spatelformet regning. Det er klassificeret under calidrid sandpiper, men det er ikke tæt forbundet med spoonbill arter. I modsætning til andre fugle fremkommer det af ægget med en allerede udviklet skjeformet regning. Den ske-billede sandpiper er klassificeret som en kritisk truet art med en befolkning på færre end 2.500. Men dets karismatiske udseende er en af ​​de faktorer, der har reddet den fra udryddelse, og nu modtager den en masse bevaringsopmærksomhed i sit habitatområde. Der arbejdes på at bevare sit levested og afskrække jagt samt gennemføre et fangenskabsprogram.

4. Fysisk beskrivelse

Den mest ejendommelige egenskab ved Spoon-billed Sandpiper er dens spatulære regning. Spidsen af ​​næb er flået ud i spatelform, således at den er meget bredere i slutningen end ved bunden. En voksen fugl måler 14 til 16 cm i længden og har en plump krop, lange ben og rund hoved. Den ynglende voksen har rødbrunt hoved, nakke og bryst. Undersiden er sort med bleg og bleg ruføs frynsning. En voksen, der ikke opdrætter, har ikke den rødlige farve, men har i stedet en brungrå underpart med hvide frynsede vingeklæder. Vingerne måler 98-105 mm, mens regningen måler 19-24 mm. Den Spoon-billed Sandpiper ligner andre arter, herunder Red-necked stint og Little Stint.

3. adfærd

Den ske-billed sandpiper gør forskellige lyde, især i ynglesæsonen. Under vinteren og migrationen er lyden begrænset til bare enkle opkald. Under avl, viser hanen over et begunstiget habitat for at definere sit territorium og tiltrække kvinden. Hanen udfører skærmflyvningen ved at cirkulere området og stopper kun, når den parrer sig med kvinden. Den skeflerede sandpiper er en vandrende fugle og vandrer ofte om vinteren og søger efter ynglepladser.

2. Kost

På samme måde som de fleste vadefugle, spiser fodspidser på insekter og andre små hvirvelløse dyr som orme. På ynglepladsen fodrer de på en række larver og voksne hvirvelløse dyr som f.eks. Midges, biller og edderkopper. Den ske-billede sandpiper føder også på nogle af plantematerialet som græsfrø og bær. I løbet af vinteren og migrationen fodrer fuglene på en række marine hvirvelløse dyr som polychaete orme og rejer. Spoon-billed sandpipers gå gennem lavvandede og våde enge med deres hoved ned og regninger bevæger sig side om side under foraging. Deres fodringsareal omfatter mudderflader og saltpander, hvor hvirvelløse rovdyr er almindelige.

1. Habitat og Range

Den skjeverede sandpiper har en specialiseret avlsmiljø, hvor man kun anvender lagunespidser med dværgbirk som fodersteder. Fuglen racer i det nordøstlige Rusland langs Chukotsk og Kamchatka halvøen. Om vinteren migrerer den ned ad Stillehavskysten af ​​Rusland og Sydøstasien. Fuglene stole på tidevandsområder i Det gule hav under migrationen. Nogle af fuglene også vinter i Myanmar, Bangladesh, og kystnære sydlige Kina. Fuglene findes i kysttundra nær ferskvandspooler i sommeren. Under opdræt beboer Spoon-billed Sandpipers den kystnære tundra nær store laguner. De nestes blandt kirsebær planter i tyndt befolkede områder eller i mere vegeteret lavland tundra.

Anbefalet

Laos kultur - Laos kultur
2019
Frederic Chopin - Berømte komponister i historien
2019
I hvilken amerikansk by var basketball opfundet?
2019