Snow Goose Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Snow Goose er adskilt fra familien Anatidae, som er udbredt i hele Nordamerika og omfatter andre gæs samt ænder og svaner. Snow Goose er kendt for sine hvide fjer, men det er en almindelig misforståelse, at alle snesgæs pryder sådan en isagtig udseende hvid frakke. Tværtimod er det kun de "hvide morfer" der vokser disse faste hvide fjer, da "blåmorferne" vokser en mørk, spejlet, brun frakke. Afhængig af størrelsen og modenheden af ​​en snegåse kan dens vingespind nå op på 4, 5 meter, selvom deres små krop normalt kun vokser til mellem 2 og 3 meter høje, når de står. Mandlige snesgæs vil vokse til at veje mellem 5 ad 6, 5 pounds, hvor kvinder er noget mindre på 3, 5 til 5 pund.

Kost

Snesgæs er herbivorer, ligesom mange andre vandrende fuglearter. Bær, græs og blade er blandt favoritterne i snegåsens kost, men når gæsene rejser sydpå, kan deres diæt ændre sig for bedre at passe til deres nye omgivelser. En kvindelig Snow Goose vil foder i op til 18 timer om dagen til mad, når de kommer til deres ynglepladser. Dette varer, indtil de lægger og lukker deres æg, hvorefter de kun vil bruge omkring en time eller to fodring dagligt. En snegås kan producere 6 til 15 fedt pr. Time, da deres fordøjelsesspor vil fordøje deres mad i løbet af to timer.

Habitat og Range

Deres episke årlige rejse ned syd giver sne gæs en af ​​de største områder ud af alle deres fugle modstykker i den nye verden. I vintermånederne flyver de sydpå, da de ikke kan holde de kolde vintermåneder i Canada. Efter vinteren vil snegener flyve tilbage til nord igen, hvor de vil lægge deres æg i deres ynglepladser på den arktiske tundra. På grund af deres omfattende spisning kan snegeese forårsage meget skade på de områder, de foder i. Som følge heraf blev fuglene jaget til næsten udryddelse før 1916. Omkring den tid blev der vedtaget love, der begrænsede jagten på snesgæs. Ved 1970'erne blev jagten på disse fugle tilladt igen, selvom deres tal konstant reguleres. I dag er der ingen trussel mod sne gæs, da deres tal fortsætter med at vokse, og jagt på dem er igen tilladt.

Opførsel

Sne Gæs er sociale fugle, og tilhører flokke. Disse flokke bliver særligt store i vintermånederne og under vandringer. For at finde deres mad, vil en snegås foder i lavt vand (for at finde bestemte græs) eller på land. De er gode fliers, svømmere og vandrere ens. Altid alsidige væsner, snegæs flyver under migration, kan svømme mens de sover, og gå som de foder for at finde mad.

Reproduktion

I lighed med kejseren Pingeuns vil en Snow Goose parre med kun 1 eller 2 fugle i hele deres levetid. De bliver knyttet til hinanden på et tidspunkt mellem 2 og 4 år. Hver kvindelig Snow Goose er filopatisk, hvilket betyder, at hun kun vender tilbage til sine egne specifikke hoveder til fødsel. Kvinde sne gæs vil nest sammen i kolonier, der normalt er højere end havets overflade. En enkelt kvinde kan lægge op til 5 æg, og det tager mellem 20 og 25 dage for udklækning til at begynde. Når en baby Snow Goose er udklækket, tager det kun et par timer for barnet at forlade reden og begynde at rejse med sin mor. Sne Gæs vil forblive til fods i den første måned eller deromkring af deres unge liv, og i cirka 50 dage gamle vil de begynde at flyve. En ung snegås forbliver hos sin familie i ca. 3 år, indtil den er klar til at starte sin egen reproduktive cyklus.

Anbefalet

Ghost Towns of America: Virginia City, Nevada
2019
Hvad betyder farverne og symbolerne i det nationale flag for Spanien?
2019
Hvad er hovedstaden i Qatar?
2019