Rhesus Monkey Fakta: Dyr i Asien

Fysisk beskrivelse

Rhesusaben (eller Rhesus macaque) er en primat, der ligner mennesker. Det er meget lyst og fleksibelt, der har fire lemmer og plejer at bevæge sig ved hjælp af dem alle. Rhesus har et blåt pinkagtigt ansigt og brunt og gråt hår. Halen spænder fra 8, 1 til 9 inches. Hannerne er lidt større end kvinder og i gennemsnit vejer hanen 17 pund med en længde på 21 inches, og kvinden vejer 12 pund med en længde på 19 inches. De er daglige, hvilket betyder at de er mest aktive om dagen. De er både hurtige crawlere og dygtige klatrere. Dygtige svømmere, de vil ofte rejse i vandet i op til en halv mil ad gangen, der flytter fra et område til det næste for at finde bedre mad og ly.

Kost

Rhesusaber er for det meste plantelevende, der primært fodrer med planter, frø, rødder, frugter, urter og kornkorn. Imidlertid vil de undertiden også spise små insekter og små hvirvelløse dyr, især termitter, græshopper, myrer og biller. Men når de bor i nærheden af ​​menneskelige omgivelser, fodrer de nogle gange også afgrøder og madaffald. De plejer normalt at dyrke sig selv om dagen og er kendt for deres madlagning og opbevaring af opdræt.

Habitat og Range

Native til Asien, Rhesus aber kan findes i mange asiatiske lande i dag, herunder Indien, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Burma, Vietnam og Kina. De kan tilpasse sig og trives i en bred vifte af forskellige levesteder og klimaer, selv om de foretrækker åbne og halvtørre miljøer, som f.eks. Græsarealer og skovområder. De kan også findes i bjergrige områder med høje højder og koldt vejr, og kan endda trives i menneskelige omgivelser som f.eks. Templer! På grund af deres tilpasningsevne og fleksibilitet blomstrer de i verden i dag og klassificeres af IUCN som en slags "mindste bekymring".

Opførsel

Rhesusaber, i modsætning til mange andre primater, er faktisk behagelige både i jordbaseret og jordbundet miljø, og er ligeglad med at tage et spring i vandet. De er sociale dyr, der altid bevæger sig og gør ting i en stor gruppe. Der er et strikt hierarki inden for hver gruppe for begge køn, og deres holdninger inden for hver gruppe bestemmes i overensstemmelse hermed. Female Rhesus abernes respektive rækker inden for hierarkiet bestemmes sædvanligvis af deres respektive mødres rang foran dem, og yngre kvinder er som regel de mest dominerende i en given gruppe, sandsynligvis fordi de er mere frugtbare end de ældre kvinder. De kommunikerer med hinanden ved hjælp af verbale signaler, ansigtsudtryk og legemsbevægelser, såvel som vokalsignaler. Rhesusaber er meget aggressive, især for udenforstående fra andre grupper, og dem der ikke er venner med dem.

Reproduktion

Selv om der er en ynglesæson for Rhesusaber, vil de deltage i seksuelle aktiviteter i løbet af året. Deres ynglesæson starter i oktober og varer indtil december. Kvindeaber foretrækker dominerende og stærke hanner, da disse er dem der bedst kan beskytte dem og deres unge. Både mænd og kvinder er normalt sammen med flere partnere under hver avlsperiode, hvilket kan vare op til 11 dage. Gestation varer omkring 164 dage, og kvinder vil have tilbøjelighed til at føde igen inden for intervaller på hver 12 til 24 måneder. Forældrenes pleje gives primært af moderen, selvom fædrene helt sikkert vil beskytte deres børn mod fare efter behov.

Anbefalet

Førende honningproducerende stater i USA
2019
Hvem var den første præsident i Kenya?
2019
De mest betagende landskaber i Ukraine
2019