Pygmy Kanin Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Pygmy kaninerne ( Brachylagus idahoensis ) er de mindste kaniner, der findes i Nordamerika, med størrelser på mellem 23, 5 og 29, 5 centimeter (9, 2-11, 6 inches) i længder og vægte mellem 398 og 462 gram (0, 88-1, 02 pounds). De voksne kvinder af denne art er generelt større end hannerne. Disse kaniner er ofte forvekslet med juvenile cottontails, da begge deler et lignende udseende. Den Pygmy-kanins ensartet brune hale, der mangler hvid pels, hjælper dog med at skelne dem fra lignende udseende arter i deres habitat. Da deres små haler blander sig helt sammen med deres kropsfarver, forekommer disse kaniner ofte læssethed. En blege, buff-farvet mærkning på ørerne af disse pygmy kaniner er også blandt de unikke identificerende træk ved disse dyr.

Kost

Selvom sagebrush anses for at indeholde plantekemikalier, der kan være toksiske, og kun få dyr tør at fodre på det, afhænger pygmy kaninen næsten helt af det til fødekilden. 99% af sin kost om vinteren og 50% af kosten om sommeren består af sagebrush. Om vinteren, når sne dækker meget af jorden og omslutter sagebrushen i sit hvide dæk, graver kaninerne tunneller under sneen for at få adgang til deres foretrukne fødekilde. Disse tunneler udvider ofte afstanden mellem separate sagebrushvækst.

Habitat og Range

Da sagebrush udgør størstedelen af ​​deres kost, befinder Pygmy kaniner områder med tætte sagebrushvækst. Udover vulkanen kanin i Mexico er pygmy kaninen den eneste andre species af leporider i Nordamerika, der graver sin egen burrow til et hjemsted. Disse små dyr har brug for løs, dyb jord for at grave deres burver godt ind i jorden. Ved nogle lejligheder kan de bruge de tidligere gravede burrows af dyr, der har forladt dem. Disse kaniner trives i sagebrush steppe økosystemerne i de vestlige Forenede Stater, herunder Great Basin og dens tilstødende bjergkæder. Den største trussel mod disse dyr er deres afhængighed af sagebrush for deres overlevelse. Rydning af sagebrushvækst til landbrugsformål og andre udnyttende menneskelige aktiviteter samt brande og overgræsning af tamkvægsarter truer alle at afdække habitat og fødekilder til Pygmy kaniner.

Opførsel

Pygmy kaniner er normalt mest aktive i daggry og i skumring. Dette adfærdsmønster vil sandsynligvis være en tilpasning til at overleve predation, da rovdyr er mindst tilbøjelige til at være aktive i sådanne perioder af dagen. I vintermånederne er kaninerne mere aktive i skumringen end ved daggry. Da disse dyr graver burrows, deltager de i både overflade- og underjordiske aktiviteter. Om vinteren er bevægelsen af ​​pygmy kaniner over jorden primært begrænset til at rejse med snetunnelerne gravet af dem. Disse kanins underjordiske aktiviteter er vanskelige at observere, og som sådan skal de grundigt undersøges.

Reproduktion

Pygmy kaniner begynder parring i en alder af ca. en årig. Deres ynglesæson varer i meget kort tid, i en periode på kun 2 til 3 måneder i løbet af foråret eller den tidlige sommer. Grænsen for disse kaniner er endnu ikke klart defineret af forskere. Videnskabelige rapporter hævder, at der i Idaho højst er født 3 kuld hvert år, hvor seks unge normalt produceres fra hvert kuld. Der er ingen signifikante rapporter om kuld født i løbet af årets efterår. Juveniler er stærkt modtagelige for dødelighed fra fødselstiden, indtil de når op til fem uger. I mellemtiden er dødeligheden blandt voksne pygmy kaniner højest om vinteren og det tidlige forår.

Anbefalet

Hvad er en intrusiv rock?
2019
Gloucester Cathedral - Notable Cathedrals
2019
Snow Goose Fakta: Dyr i Nordamerika
2019