Pygmy Hippo Fakta: Dyr i Afrika

Fysisk beskrivelse

Pygmy flodhest er en mindre udgave af den mere kendte fælles flodhest, der begge tilhører familiehippopotamidae. Den har en tøndeformet krop, og dens hudfarve er enten sortbrun eller grålig lilla. Pygmy-flodhesten har en bred snoet og korte trange ben. Tæerne er adskilt og har skarpe negle, og dens snit og hjørnetænder ser ud som tusks. Når den er voksen, vil en pygmiehippos højde ved skuldrene være mellem 31, 5 og 39, 4 inches (80-100 centimeter), og dens vægt er mellem 353 og 595 pounds (160-270 kg). Dens kropslængde fra hoved til ryg er mellem 59, 1 og 68, 9 tommer (150-175 centimeter), og den har en otte tommer (20 cm) hale.

Kost

En pygmy flodheste er herbivorøs. Dens kost består af en række urter, bredbladede planter, græs, semi-akvatiske planter, forbs, knolde, rødder, sedge, bregner og faldne frugter. Pygmy-flodhesten begynder at fodre i den sene eftermiddag og gør det indtil midnat ved græsning omkring skoven. Det kan stå på bagbenene for at nå høj vegetation. Pygmy-flodens læber er behændige og kan forstå frugt uden at bruge tænderne. Selv om det spiser en række vandplanter, foretrækker de mad på jorden. Selv om den har en flerkammeret mave, der ligner den hos en drøvtygger, tygger den ikke sine egne slam.

Habitat og Range

Pygmy flodhesten er indfødt i Vestafrika. Det lever nemlig i lande som Liberia og i mindre grad Sierra Leone, Guinea og Cote d'Ivoire. Regnskov, sump og tykning nær vand og vandløb er hvor pygmy flodhest normalt findes. Det er dog mindre akvatisk end den fælles flodhest og bruger mere af sin tid på land. Ifølge Ryglisterapporten International Union for Conservation of Nature (IUCN), Pygmy Hippo er klassificeret som "truede" arter, med en anslået 2.000 til 3.000 tilbage i naturen. The Zoological Society of London rapport tillægger deres fald i antal primært til poaching og habitat tab som følge af menneskelig logning, minedrift og landbrugsaktiviteter.

Opførsel

Pygmy-flodhesten er ensom i naturen, undtagen når der opdrættes eller opdrættes unge. Det er genert og forsvarer ikke sit territorium, men løber i stedet typisk når de konfronteres. Til tider vil de hylle i små familiegrupper. En kvindelig pygmy flodhest har et hjem område på omkring 100 til 150 hektar, mens en mand har en på omkring 400 hektar i størrelse. Disse dyr bevæger sig langs stier, der anvendes af andre flodheste, og de markerer disse ruter med deres gødning. Når du spiser, pygmy-flodhesten smelter på vegetationen og kan høres op til 150 meter væk, når du gør det. Leoparder er de vigtigste naturlige rovdyr af pygmy flodheste.

Reproduktion

En pygmy-flodhest når seksuel modenhed på mellem 3 og 5 år. For at reproducere søger den mandlige pygmiehippo en seksuelt moden kvinde, og de danner et partnerskab. Parret parrer på enten jord eller vand og kan kopiere i op til 4 gange, når en kvinde er "i varme". Deres svangerskabsperiode varer fra 180 til 210 dage, og kvinden føder på land til en enkelt kalv. Denne kalve vejer mellem ca. 10 og 14 pund (4, 5-6, 5 kg), og når dyrkning kan stige fra 10, 6 til 21, 2 ounces (300-600 gram) dagligt. Den forventede levetid for en pygmy flodhest er mellem 30 og 50 år.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019