Peregrine Falcon Facts: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Peregrine Falcon er en rovfugl med lange, brede, spidse vinger og en kort hale. Dens øjenkontakt og de øverste dele af dens næb er gule. Fjærene på deres overkroppe har et blågrå udseende, og de på deres hoveder er sorte. Deres underkropsfjer er hvide, men ofte farvede af noget gråt. Når moden har fregnefalken har en vingespind på mellem 3, 3 og 3, 6 fod (1 til 1, 1 meter) og en kropsstørrelse på 14, 4 til 19, 2 inches (36 til 49 centimeter). Dens vægt varierer fra 1, 2 og 3, 5 pounds (0, 53 til 1, 6 kg). Ifølge National Geographic er der omkring 19 kendte underarter af peregrinefalken, der lever i dag.

Kost

Peregrine Falcon feeds på flagermus og andre fugle, herunder duer, vandfugle, vildduer, små sangfugle og grouser. For at jage, blæser fregnen først sit bytte fra en afstand ved hjælp af sin ivrige vision. Derefter støder det og efterfølgende dykker i hastigheder på mere end 200 miles i timen og fanger en anden fugl i midflight. For at gøre det muligt for peregrinefalken at trække vejret med en sådan hastighed, har den baffler (kegleformede knogler) i næseborene, som hjælper den med at styre vejrtrækningen. Hvis skæbnefalkoner undlader at fange deres bytte på vingen i deres højhastighedstoppe, kan de blive såret selv. De udfører også overraskende jagtangreb, hvor de vil snappe deres bytte fra jorden eller fra højre af en af ​​de mindre fugleperser.

Habitat og Range

Peregrine Falcon bor på alle kontinenter undtagen Antarktis. Det kan trives i kystområder, tropiske skove, bjerge, nær ørkener og endda tæt på byer. Bortset fra når de er meget unge, står voksne vildfalkoner typisk ikke over for nogen reel trussel fra mennesker eller fra naturlige rovdyr. I løbet af årene efter Anden Verdenskrig har ulovlig jagt og den voldsomme brug af pesticidet DDT forårsaget deres populationer til at falde, ifølge Nature Conservancy. I midten af ​​1970'erne havde peregrinefalkbefolkningen på tværs af den vestlige del af USA biet reduceret med 90 procent. Siden da har forbuddet mod DDT og andre bevaringsforanstaltninger givet mulighed for en markant stigning i fuglebestanden. I dag anslås det, at der er 1.650 avlspar i USA og Canada. Faktisk var 1999 det år, der så peregrine falcons fjernet fra den føderale "liste over truede arter" i USA.

Opførsel

Peregrine Falcon er "dagligt", hvilket betyder, at de typisk er mest aktive i dagslyset. Bortset fra opdræt lever peregrinefalken isoleret, inden for et område, som den har etableret grænserne for sig selv, og forsvarer derefter rummene heri voldsomt. Den Peregrine Falcon er en apex rovdyr, der ikke har nogen naturlige rovdyr selv. Omfanget af det område, en peregrinefalk opretter afhænger af fødevareressourcerne og befolkningen i andre rovfugle i regionen. Afstanden mellem deres reden ligger fra 2 til 3, 5 miles (3, 3 og 5, 6 kilometer) fra hinanden . Nogle af dem migrerer, mens andre forbliver i deres naturlige levesteder permanent, igen afhængig af geografisk beliggenhed og klim. Den peregrine falk har en gennemsnitlig levetid på 13 år, men nogle er blevet rapporteret at have levet for at nå op til 25 år. Efter døden vil deres reden fortsætte med at blive brugt af efterfølgende generationer, nogle gange i mange år.

Reproduktion

For at reproducere parret falcon par med en kompis gennem hele parring sæsonen, som typisk varer fra slutningen af ​​marts til maj. Mandfalken sætter på en skærm på redener for at tiltrække hunner. Derefter, når der er lavet en sammenkobling, dannes en bånd af mand og kvinde, der begynder at roste tæt på hinanden. Mand og kvinde sidder ved siden af ​​nestegangen. De vil ofte stirre og poke på hinanden og selvfølgelig parre. Før æg er lagt, vil parrene udføre luftskærme, herunder kropsruller. Med deres bindinger cementeret, vil de sammen jage som par. Efter æg er lagt, vil både mænd og kvinder hjælpe med at inkubere 3 til 4 æg i omkring en måned, hvorefter de unge peregriner lukker.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019