Muskrat Fakta - Nordamerikanske Dyr

Hvad er muskrater?

Muskrats (Ondatra zibethicus) er indfødte i Nordamerika, og den eneste art i Genus Ondatra, som igen er den eneste slægt i stammen Ondatrini. Muskrats er de største medlemmer af Family Cricetidae i superfamilien Muroidea af Order Rodentia. På grund af deres "musky" lugt, rotterlignende udseende og ordet "Muskrat", der er et nært navn til deres artnavn på Algonquin-sprogene, blev de skænket med det engelske fællesnavn, de stadig bærer i dag. Muskrats binomialnavn kommer i mellemtiden fra en neo-latinisering af det oprindelige Wyandot-navn til dyret (ondathra) i Ondatra-slægtsnavnet, og artnavnet zibethicus kommer fra det latinske ord, der beskriver "musky duften" fra "civet" dyr i ordren Carnivore. Voksne muskrater har generelt en kropslængde på omkring en fod i længden fra hoved til ryg, en hale, der ligeledes svarer til en fod lang og en kropsvægt på omkring 3 pund. På trods af deres tætte, kompakte former har muskrater beady øjne og korte ører, der ligner de mindre gnavere. Mens mange muskrater er præget af en mørk mahogni pels og en underlig kirke, kan de faktisk være en række farver, fra jet sort til albino med rosa øjne. Muskratskind har længe været værdsat af fashionistas og dem, der køber og sælger dem ens, og individer, der fanger og jager muskrater, finder dem ofte til at være lette dyr at spore. De efterlader ikke kun typiske fodspor, da de rejser på tværs af vådt jord, men efterlader også en mere kendetegnende banelinje i sandet og over jorden, da deres lange haler trækker over jorden.

Hvad muskrats spiser (og hvad der kan lide at spise dem)

Muskrater forbruger en næsten rent vegetarisk kost, der viser en særlig tilbøjelighed til at mase på cattails og anden vandplante. Under meget koldt vejr og andre tidspunkter af fødevareknaphed vil de dog til tider forbruge akvatiske og amfibiske dyr, især små fisk, skaldyr og frøer. På grund af deres store befolkninger og brede diaspora er muskrater vigtige fødekilder til mange andre dyr også. Alle slags kød-elskede dyr, herunder store fisk, rovfugle, reptiler og vilde Felines og Canines både, konsumerer muskrater med jævne mellemrum. Derudover har muskratkød og pels været længe blevet udnyttet af indianere.

Muskratmiljøer

På grund af deres hurtige vækst og kvaliteten af ​​deres pelsdyr blev det kommercielle muskratbruget over tid blevet populært, og dyrene blev introduceret til sådanne formål på mange områder uden for deres naturlige områder, ofte med den uønskede konsekvens af at forstyrre omgivelserne, de gjorde deres nye hjem indenfor. I dag lever muskrater ikke kun i Canada og USA, men i Albanien, Argentina, Østrig, Belarus, Belgien, Bulgarien, Chile, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Gibraltar, Ungarn, Italien, Japan, Letland, Litauen, Mexico, Moldova, Mongoliet, Holland, Polen, Rumænien, Den Russiske Føderation, Slovakiet, Slovenien, Sverige, Schweiz og Ukraine. I mange af disse lokaliteter betragtes de som en invasiv art og behandles som skadedyr. Da vådområder forringes af klimaændringer, menneskelig udvikling og konstruktion og kemisk afstrømning og andre forurenende stoffer, spredes spredningen af ​​muskrater i at dræbe mange vådområders ressourcer på en stor del af den nordlige halvkugle. Muskrats 'græsningsaktiviteter forværrer ofte riverbank erosion, og de forgiftes mange steder som blot gener. Dette er især problematisk i områder i Europa, Asien og Sydamerika, hvor de er blevet en invasiv art. Problemet forværres af manglen på naturlige rovdyr i disse områder på grund af overhunting. Med deres evne til at tilpasse sig næsten enhver klimme, hvor der er vand, deres store og hyppige kuldstørrelser og det varierede udvalg af muskrats kostvaner, er disse gnavere usandsynligt, at deres populationer bliver truet med destabilisering, når som helst snart.

Livet i Vådområderne

Muskrater har en række tilpasninger, der gør dem i stand til at trives i vandmiljøer, og kan overleve, der bliver tilbage, neddykket i næsten 20 minutter ad gangen og overlevende. På trods af at deres padlelignende fødder synes at være ideelle til svømning, kommer de fleste muskraters undervandsfremdrivende kræfter ud af deres haler. Ligesom andre akvatiske pattedyr er de mindre følsomme over for høje niveauer af kuldioxid, der opbygges i deres blodbanen. En del af hvorfor de er i stand til at udholde så lange perioder uden frisk luft. Muskrater har også skårer, der forbliver uden for deres mund, selv når de er lukket, så de kan gnave under vand, mens de holder vejret. Muskrate lever ofte sammen som en "nuklear familie", der består af en mor, hendes ven og deres unge, selvom de normalt er nær andre familier i lokale muskratsamfund. De bygger et hus kaldet en lodge, der er kuppelformet lavet af nærliggende vegetation og mudder. Muskratter bliver mere spredt ud i åbne vandområder, men i blomstrende cattail damme kan så mange som 40 leve inden for en hektar vådområder. Den gennemsnitlige levetid er 1-3 år i naturen, men det kan leve op til 10 år i fangenskab.

Multiplicere som muskrater

Muskrater opdrætter typisk fra det tidlige forår til den sene sommer, med løveandelen af ​​unge født mellem april og juni. Gestation varer omkring 4 uger, og babyer er hårløse og små, vejer mindre end en ounce ved fødslen. Mødre har mellem tre og seks unge pr. Kuld og har to eller tre kuld hvert år. Muskrats kan svømme i en alder af tre uger og afviges normalt omkring en uge efter denne tid. Mænd har stort set ingen rolle i opdragelsen af ​​de unge, og mødre gør det næsten helt alene. På trods af at have en meget stabil befolkning på tværs af deres naturlige rækkevidde, oplever de lokale befolkninger massive udsving fra sæson til årstid, generelt oplever en dramatisk stigning og efterfølgende skarpt fald i befolkningen i et cyklisk mønster, hvor hver cyklus varer omkring ti år. I deres naturlige rækkevidde er der meget få steder, hvor muskrats befolkninger betragtes som "i fare".

Anbefalet

Ghost Towns of America: Virginia City, Nevada
2019
Hvad betyder farverne og symbolerne i det nationale flag for Spanien?
2019
Hvad er hovedstaden i Qatar?
2019