Mandarin Duck Fakta: Dyr i Asien

Fysisk beskrivelse

Mandarin ænder ( Aix galericulata ) er berømte for deres smukke mænds smukke, farverige udseende. Den mandlige ænder pryder en dramatisk farvevisning, herunder dens ikoniske røde næb, dets multihuedede krans med overlappende nuancer af sorte, grønne, blå og kobberfarver og et samlet gyldent udseende med lyse guld-orange fjer, der hænger ned hals som en mane. En halvmåneformet hvid beklædning omgiver øjnene og strækker sig til sidens sider. Fjærene i den nedre bryst og maven er hvidlige, mens fjerene på den dorsale side er olivenbrune i farve. Et par guld-orange vinger strækker sig ud fra bagsiden af ​​anden mens du sidder. Disse virker som sejl, når fuglen flyder eller svømmer i vandet. De kvindelige Mandarin ænder er, i modsætning til mændene, forholdsvis simple og meget mindre dramatiske i udseende. Deres krop er stort set dækket af buff- og gråfarvede fjer. Hovedet er også gråt med et gråt næb og en kran og en smal, hvid øjenring, der strækker sig fra omkring øjnene til nakkebaggen. Størrelsen af ​​Mandarin ænder varierer mellem 8, 3 og 9, 7 inches (21, 0-24, 5 centimeter). Den gennemsnitlige vægt af mænd er omkring 1, 4 pund (0, 63 kg), og den for kvinder er omkring 2, 4 pund (1, 08 kg).

Kost

Kosten af ​​Mandarin ænder varierer alt efter sæsonen. Om sommeren springer ænderne på små vandlevende dyr som frøer, duggeorm, små fisk, og nogle gange endda små slanger. På efterårs- og vintersæsonen afhænger ænderne primært af en plantebaseret kost, der fodrer med egern og korn. I foråret har de en blandet kost bestående af både plante- og dyrekilder, herunder frø, insekter og snegle. Mens foraging, Mandarin ænder enten dabble i vandet eller gå på landet.

Habitat og Range

Mandarin ænderne var hjemmehørende i Kina, Sydøst Rusland, Korea og Japan. På den populære efterspørgsel efter deres skønhed blev de eksporteret til mange lande over hele verden. I øjeblikket forekommer deres største befolkninger i Japan og Storbritannien. Flygtning fra fangenskab førte til væksten af ​​vildbefolkninger af mandarinænder som indførte arter i mange regioner, herunder Storbritannien, Irland, Tyskland og Nordlige Californien i USA. Mandarin-ænderne foretrækker at bevæge sig i vandlegemer, der forder tætte, buskede, skovrige lande. De findes således i damme, søer, floder, sump og sump med masser af voksende vegetation. Selv om disse ænder primært findes i ferskvand, kan de også ses i kystnære laguner og flodmundinger, især i vintersæsonen. Storskalaeksport, jagt og nedbrydning af levesteder for mandarin-ænderne har medført et markant fald i antallet af disse arter inden for deres oprindelige levesteder. Kun omkring 1.000 par af disse smukke skabninger overlever i deres russiske og kinesiske hjemlande i dag. De vigtigste naturlige rovdyr af disse ænder omfatter vilde hunde, minke og eurasiske ørneugle.

Opførsel

Mandarin ænder fodrer normalt i daggry og i skumring. De tilbringer det meste af resten af ​​dagen på toppen af ​​træer nær vandlegeme. Deres vinger er store i forhold til deres kropsstørrelser, og de kan derfor hurtigt tage ud af vandet i farefaser. Hannerne gør whistling lyde eller grunts, mens kvindelige producent blødere vokal toner. Hannerne hæver deres kam som et skuespil, eller i forstyrrelsestider, men denne adfærd udstilles ikke af kvinder.

Reproduktion

Mandarin ænder opdrætter normalt i løbet af forårssæsonen. Disse væsener bliver seksuelt modne på omkring et år. Forfølgelsesperioden for disse ænder er fyldt med dramatiske skærmbilleder og aggressiv adfærd. Hannerne vil voldeligt konkurrere med andre mænd i indsatsen for at vinde over en kvindelig and. De fløjter, barker, stiver og puffer rundt for at fange opmærksomheden mod det modsatte køn. Parring foregår i vandet, og hvis begge partnere overlever, vil de sandsynligvis være sammen igen i næste sæson. Nestestedet vælges af kvinden og er normalt placeret inde i et træhule nær en vandkilde. Denne rede kan genanvendes af kvinden i hele sin periode. I alt mellem 8 og 10 æg ligger normalt kvinden og spænder over en periode på ca. 6 til 7 dage. Ægene er ikke inkuberet, før alle er blevet lagt, hvilket sikrer en synkron udklækningstid for alle æg. Efter en periode på 30 dage kommer hatchlingsne frem, og snart derefter bliver de klar til at komme ud af hulen i deres rede ved hjælp af deres skarpe kløer. Når de anses for klare, kaldes de til moderen af ​​ænder og som svar hopper de ud af træet for at nå jorden. Den mandlige Mandarin Duck holder selskabet af kvinden i hele høstperioden, op til omkring to uger efter, at æggene er udklækket. Selv om baby mandarinerne er godt bevogtet af deres forældre, vil kun få få normalt at overleve til voksenalderen.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019