Killer Whale Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Killer Whale, også kaldet Orca Whale, er en 4.000 kilo drabsmaskine, der har overlevet og udviklet sig gennem mange aldre. Spændingen for at nå et gennemsnit på 8, 7 meter lang og nogle kommer tæt på 5 tons i masse, er Killer Whale blandt de mest skræmmende kødædende i havet. Orcas tilhører familien Oscines, dermed deres navn, og i mange år er de blevet betragtet som apex rovdyr, hvilket betyder, at de ikke selv har nogen naturlige rovdyr. Den gennemsnitlige kvindelige orka vil leve op til 50 år i naturen, mens haner ofte kan leve for at nå op til 70 år i alderen.

Kost

Orcas har en gane, der kan være tilfreds med et stort udvalg af muligheder, når det kommer til mad. Alt fra pingviner til mindre hvaler kan fungere på deres menuer. Ved jagt kan en Killer Whale nå op til 48 km i timen, og deres mund er foret med tre tommer lange sammenlåsende tænder, hvilket gør dem til en af ​​de dødbringende marine rovdyr. Sammen med deres skræmmende hastighed og låsende bid, jager Orcas sammen, hvilket øger deres chancer for at fange deres målbyttedyr. Sammenlignet med delfiner i intelligens, er det svært at for deres uheldige bytte at smide en Orca, når de er i forfølgelse.

Habitat og Range

Killer Whale findes over hele verden. Deres sortiment omfatter koldt vand i Stillehavet Nordvest, de sydlige Oceaners høje breddegrader og Atlanten. På grund af deres udbredt udbredelse anses Killer Whales for at være et af de mest almindelige store pattedyr, der skal observeres over hele verden sammen med mennesker og Brown Rat. Faktisk har forskere svært ved at estimere, hvor mange orkere der lever i dag på grund af, hvor langt deres habitat er. Regionale tal er mere opnåelige, og det anslås, at der i områder som Alaskas farvande er ca. 1.000 hvaler.

Opførsel

Orcas anses for at være meget sociale dyr, når det kommer til at håndtere andre medlemmer af deres egen art. Ellers kan de være meget fjendtlige og aggressive over for andre, herunder andre hvaler, hvem de ofte byder på. Killer Whales lever i grupper kendt som "pods" eller "clans" af andre Orcas, og disse kan nå op til 50 kroppe pr. Klan. Ligesom Wild Buffalo på land, er Orca Clan-opsætningen meget ens i den maritime verden. Inden for klaner rejser babyer og mødre normalt inden for en kreds af mænd, som beskytter dem gennem deres rejser. Disse hvaler har også lignende kendetegn som katte, når det kommer til jagt og lege med deres mad. Meget som når en kat vil legetøj med en mus, er Killer Whales kendt for at kaste rundt og underholde sig selv med deres mad, indtil den dør.

Reproduktion

Ved en alder af 11 år er en kvindelig Orca færdig med at modne seksuelt, og i en alder af 13 år er hun normalt blevet frugtbar. Kvinden vil forblive gravid i 15 måneder, indtil den føder sine afkom, hvor klanen kommunalt vil tage sig af og se babyen. Den gennemsnitlige moder Orca har normalt mellem 4 og 6 babyer i hendes levetid. Disse fantastiske skabninger skiller sig ud fra mange andre store marine rovdyr for deres dygtige teknikker i jagt og opnå lange liv. Faktisk synes Killer Whales at have den perfekte kombination af hjerne og hårdhed.

Anbefalet

Hvad er en intrusiv rock?
2019
Gloucester Cathedral - Notable Cathedrals
2019
Snow Goose Fakta: Dyr i Nordamerika
2019