Kejserpingvin Fakta: Antarktis dyr

Fysisk beskrivelse

Kejseren pingvin, eller ptenodytes forsteri at bruge dens binomial navn, er den tungeste og højeste af pingvinerne. Både mænd og kvinder er ens i fjerdragt og kropsstørrelse - vokser til en højde på 48 inches og vejer mellem 49 og 99 pounds. Alle pingviner har en strømlinet krop og kan ikke flyve. De strømlinede organer af kejseren pingviner er beregnet til at hjælpe svømning. Deres tunger har bagudvendte tærter for at sikre, at deres bytte ikke nemt kan flygte, når de er fanget. Deres mørke fjerkræ ændres til brun i den antarktiske sommer. Moltning er ret hurtig blandt denne art og tager omkring 34 dage.

Kost

Kejserpingviner spiser hovedsageligt på fisk, selvom de vil lave fester ud af andre havdyr, såsom krill, blæksprutter og krebsdyr. Under jagen kan arten tilbringe næsten 20 minutter nedsænket til en dybde på ca. 535 meter. Pingvinarterne har særlige tilpasninger, der hjælper det med at overleve under vandet i mange minutter. De omfatter entydigt struktureret hæmoglobin, faste knogler til sænkning af barotraumas, evnen til at lukke mindre vigtige funktioner af forskellige kropsorganer, og fladning af fjer forhindrer varmetab.

Habitat og Range

Der er omkring 17-20 arter af pingviner, afhængigt af hvilken naturforsker du spørger. Antallet af uddøde arter er uden tvivl en endnu mere kontroversiel debat endnu. Den samlede globale befolkning af kejserpingviner var 595.000 voksne fugle i 2009, og der var 46 kolonier fordelt over Antarktis og Sub-Antarktis med en anslået 35% bor nord for Antarktis Circle. Desværre er kejseren pingvin blevet flyttet fra at være en art af "mindst bekymring" til en med en "nær truet" status af Den Internationale Union for Bevarelse af Natur i 2012. Hovedårsagerne til deres faldende befolkning er klimaændringer, reduceret tilgængelighed af mad og ødelæggelse af levested samt infektion med sygdomme.

Opførsel

Kejserpingviner har ikke faste rede som de fleste andre fugle. Som sådan gør de vokale opkald for at identificere deres kyllinger og partnere. Af alle fuglearter lever disse pingviner i de koldeste omgivelser, hvor temperaturen bliver så lav som -40 grader celsius. Som sådan hjælper deres fjer dem med at overleve i disse kølige omgivelser ved at forhindre tab af kropsvarme. Også deres kroppe er i stand til effektiv adfærd termoregulering, opretholdelse af kropstemperaturen uden at forstyrre andre vigtige metaboliske processer.

Reproduktion

Kejseren pingviner parre i de antarktiske vintre. Disse pingviner er kendt for at trække op til 120 km på udkig efter aflskolonier. Kvinden lægger et enkelt æg, der hovedsageligt inkuberes af hendes mandlige modstykke, mens hun forager til mad. De to forældre vender om til at passe på den nyklækkede chick. Selv om denne pingis typiske levetid er 20 år i naturen, kan nogle enkeltpersoner leve op til 50 år. Overlevelseschancerne efter fødslen af ​​den gennemsnitlige kejserpingvin er estimeret til 95%, hvoraf ca. 1% af dem lever op til 50 år.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019