Kangarofakta: Dyr i Oceanien

Fysisk beskrivelse

Mens der er en stor variation i udseende mellem kænguruarter, har alle kænguruer muskulære haler, stærke ben, store fødder, kort og fløjlsagtig pels og lange spidsører. Som pungdyr har kvindelige kænguruer en særskilt funktion, der adskiller dem fra placentale og monotreme pattedyr. De har poser, der indeholder brystkirtler for deres babyer at bo i, indtil de er gamle nok til at dukke op. Størrelsen af ​​kænguruer varierer meget blandt arter. Den røde kænguru vejer omkring 200 pund og er mere end 5 meter høj. Røde Kænguru er den største af alle pungdyr, mens den mindste kænguru, den muskiske kænguru, vejer kun 12 ounce og står kun 6 til 8 inches i højden.

Kost

Alle kænguruer græsser plantelevende dyr, i den forstand, at deres kost hovedsagelig består af græs, blomster, blade og bregner, men de vil undertiden også spise mos og insekter. Deres kost varierer betydeligt efter art. For eksempel er den gråbrune kangaroo overvejende en grazer, der spiser en lang række græs, mens den røde kænguru også indeholder en betydelig mængde buske i deres kostvaner, hvilket gør dem mere af en "browser". Kænguruer har ligesom kuer kammerater, der gør dem i stand til at genoplive deres mad og tygge den igen, før den er klar til at blive fuldstændig fordøjet.

Habitat og Range

Kænguruer lever i varierede levesteder, lige fra skove og skovområder til græsklædte sletter og savanne. De kan findes i det meste af det australske kontinent og den afsidesliggende ø Tasmanien. Selvom de foretrækker sparsomt skovklædte eller åbne skyggefulde sletter, kan de også tilpasse sig tørre ørkenvejr ved at bevare vand og vegetation. På grund af deres tilpasningsevne blomstrer de fleste kænguruarter. De er ikke så alvorligt påvirket af menneskelige aktiviteter og klimaforandringer som mange andre arter, men i tider med tørring falder deres antal ofte som følge af formindskelsen af ​​deres fødevareforsyninger. De klassificeres i øjeblikket som en art af "Mindste Bekymring" af Den Internationale Union for Bevarelse af Naturens Røde Liste over Trusler.

Opførsel

De fleste kænguruer er sociale dyr, idet de bor og rejser i organiserede grupper kaldet "mobs", som domineres af de største mænd, for at gifte sig og beskytte hinanden mod fare. På grund af deres lange fødder kan kænguruer ikke gå normalt og foretrækker at bruge hopper som deres primære bevægelsesmiddel. Fordi bagbenene og fødderne er meget stærkere og større end deres forben, for at kunne bevæge sig langsomme hastigheder, skal en kænguru flytte sin hale for at danne et stativ med to forben og derefter hæve dets bagben frem. Mandlige kænguruer er yderst konkurrencedygtige og aggressive med hinanden, især når det kommer til at kæmpe for kvinder, og de vil ofte føre kampe over adgang til potentielle hjælpere. Disse kampe siges at ligne ligner mennesker boksning.

Reproduktion

Efter at have fået adgang til en kvindelig, vil en mandlig kænguru være den, der indleder seksuel aktivitet. Kvinde kænguruer giver normalt kun en baby ad gangen, som normalt opstår mellem sen forår og tidlig sommer efter at være gravid i 21 til 38 dage. Nyfødte kænguruer, der kaldes "joeys", vejer så lidt som 0, 03 ounce og spænder mellem 0, 2 og 0, 9 tommer ved fødslen. Efter fødslen vil en joey krybe ind i sin mors pose for at være syg og fortsætte med at vokse og udvikle sig i yderligere 120 til 450 dage. Inde i posen er joey beskyttet og fodret som det sygeplejersker fra moderens brystvorter. I forhold til andre store pattedyr vokser Joeys hurtigt og når fuld modenhed på 14 til 20 måneder for kvinder, mellem 2 og 4 år for mænd.

Anbefalet

Hvad er en intrusiv rock?
2019
Gloucester Cathedral - Notable Cathedrals
2019
Snow Goose Fakta: Dyr i Nordamerika
2019