Kan giraffer svømme?

Giraffer er verdens højeste dyr. Det mest slående træk ved denne art er deres ekstremt langstrakte hals og ben. Giraffer findes kun i Afrika og findes for det meste i savannerne og skovområderne på kontinentet. Giraffer findes i Tchad, Sydafrika, Niger, Uganda, Namibia og Kenya. På grund af deres højde tror mange, at giraffer ikke kan svømme. Videnskaben begynder at bevise dette forkert.

Giraf Fakta

Der er forskellige fakta om giraffer, man skal vide, mens man studerer giraffer. For eksempel kan halsen på en giraf ikke nå jorden når den står; Dette er den primære årsag til, at giraffer spreder deres forben, når de vil drikke vand eller nå jorden. De kan også observeres at knæle i et forsøg på at nå jorden. Deres ben alene er højere end de fleste mennesker. I modsætning til andre pattedyr kræver kun giraffer 5 til 30 minutters søvn inden for de sædvanlige 24 timer. Giraffer kan let identificeres på grund af deres unikke farvemønstre af dens hud, der har brune pletter farvet med sort farve. Mandens art er generelt højere og tungere end kvinden. Ifølge en rapport fra National Geographic Society ligger højden på en normal giraf mellem fire og fem meter. Giraffer kan leve op til 25 år.

Kan giraffer svømme?

Giraffer har længe været kendt som et af de pattedyr i verden, der ikke er i stand til at svømme. Forskere troede, at den lange hals af giraffen og de lange ben ikke ville give tilstrækkelig energi til at støtte halsen i vand. Men i 2010 blev denne kendsgerning afvist, da forskere brugte komplekse digitale modeller til at bevise, at ligesom andre pattedyr kan giraffer også flyde i vand. I undersøgelsen, der blev offentliggjort i Journal of Theoretical Biology, blev det konstateret, at giraffer sandsynligvis kunne svømme. Det ville imidlertid kræve, at giraffen vrider sin hals i en akavet baglæns stilling og skråner også benene bagud.

Hvad spiser giraffer?

Giraffer klassificeres som plantelevende dyr; det betyder, at størstedelen af ​​dens kost består af plantematerialer. Disse dyr kan tilpasse sig forskellige fodermiljøer afhængigt af de tilgængelige plantearter i området. Giraffer bruger det meste af deres tid at spise; de siges at forbruge mere end 45 kg mad i en dag. Giraffer feed hovedsagelig på blade. I de tørre græsarealer overlever giraffer på acacia blade og skyder. I regntiden kan giraffer foder på vinstokke, urter og blomster. En giraf kan endda foder på blade i tornede områder takket være sin lange og grove tunge.

Bevarelse af giraffer

Der er ni underarter af giraffer, herunder Masai-giraffen, den nordlige giraf, den retikulerede giraf og den sydlige giraf. Ifølge IUCN-rapporten er giraffer blevet opført som udsat for udryddelse. I løbet af de sidste tredive år er antallet af giraffer faldet med omkring 40%. Nuværende tilnærmelser tyder på, at der er mindre end 100.000 giraffer, der forbliver i verden.

Anbefalet

Hvem var den yngste pave?
2019
Hvad var amerikansk luminisme kunst?
2019
Hvilke lande grænser Luxembourg?
2019