Isbjørn Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Navnlig navngivet for så store svømmere betyder isbjørnens videnskabelige navn, Ursus Maritimus, "havbjørn". Omkring den samme størrelse som dens altomfødte fætre, Kodiak Bears, kan en mandlig isbjørn (svin) forventes at vokse to til tre gange større end en normal kvind (så). En vildsvin kan veje mellem 350 og 650 kg og kan nå 2, 5 til 3 meter lang. En så kan vokse mellem 1, 8 og 2, 5 meter lang og vejer normalt mellem 150 og 250 kg. Interessant kan en gravid sår veje op til 500 kg. Selv om det er mere populært at have en hvid frakke, varierer en isbjørns farve fra hvid, gul eller lysebrun. Farven afhænger af sæsonen og lysets vinkel. En isbjørns legeme er slankere, og dens nakke og hoved er længere end andre bjørns.

Kost

Isbjørne er strengt kødædende. De kildesorterer deres massive størrelser fra fester af de ringede og bælte sæler, som de konstant byder på. De kan også spise en række finfisk, skaldyr, fugle, æg og mindre pattedyr, når sæler bliver knappe. En isbjørns hovedsted er en offshore-ispakke og arktiske områdets kystområder, da det er deres bedste mulighed at bo tæt på pakkerne, så de kan holde tæt på sæler, deres vigtigste fødekilde, der også lever på isen. De blev jaget som en vigtig kilde til madvarer, tøj og lærematerialer af indianske arktiske folk, og mange af deres organer og appendages blev holdt som hellige talismaner.

Habitat og Range

Isbjørne lever i mange af de arktiske regioner. De har tilpasset sig til at leve på både jord og vand, og mere end alle andre bjørnearter, de er førsteklasses langdistance svømmere. Deres habitat er meget koldt, men med deres tykke hud og pels kan de klare at tage lange svømme i det frostige havvand og leve på fast is. Mere end 40% af isbjørne i dag findes i Nord-Canada. Isbjørn anses for at være en "truet" art. De er enormt påvirket af menneskelige aktiviteter, der påvirker planet på Jorden. På grund af "drivhuseffekten" er jordens temperaturer steget, hvilket medfører, at ædle isen og sneen i de arktiske områder smelter. Det betyder, at isbjørnerne mister deres hjem og madkilder. Når isen smelter, brydes ispakkerne fra hinanden, og isbjørne skal svømme længere og længere afstande i søgenes søgen. Mange drukner i processen. Uden deres traditionelle, ufragmenterede levesteder bliver det stadig vanskeligere for isbjørne at overleve.

Opførsel

En isbjørn er generelt aktiv den første tredjedel af hver dag og bliver mindre kraftig i løbet af den sidste tredjedel. Voksne søer med unger kæmper for mad til 19% af tiden i foråret og 38% af deres tid om sommeren. Alternativt bruger ornerne 25% af springtiden, mens jagt tager 40% af deres tid til rådighed for at blive brugt om sommeren. Isbjørne er generelt uhæmmelige, og de lever normalt i en af ​​to sociale enheder, når de er sammen med andre: enten voksne søer og hendes unger eller ynglepar. Isbjørn mødre er meget opmærksomme på deres unger, mens avlspar holder sammen i mere end en uge og parrer flere gange. Kampen bryder ofte ud mellem konkurrenterne i løbet af partersæsonen, og når en vildsvin forsøger at stjæle mad fra andre isbjørne.

Reproduktion

Avlssæsonen starter i marts og slutter i juni. Inden for denne tidsramme er parring særlig aktiv i april og maj. Mænd og kvinder møder almindeligvis hinanden ved at krydse stier på ispakker under sæljæg. Kvinder yngler hvert tredje år, og konkurrencen om at vinde en kvindelig isbjørn er stiv. Før parring kan en voksen kvinde tiltrække flere mænd på en gang. I sådanne tilfælde kæmper isbjørnerne med hinanden, og den skarpeste vil vinde rettighederne til at passe sammen med det pågældende sår. Dominante mandlige isbjørne kan parre med flere kvinder hver sæson. Efter en vellykket opdræt vil en kvindelig isbjørn normalt have et par unger efter otte måneder. Selv ved fødslen er mændsunger ganske længere end kvinder. På trods af deres hårdhed og storhed som voksne bliver isbjørnebørn født hjælpeløse og små, med lukkede øjne.

Anbefalet

Hvad er de vigtigste naturressourcer i Djibouti?
2019
Største byer i Indonesien
2019
Madeira-floden
2019