Indfødte fugle i Costa Rica

Costa Rica ligger inden for fuglens rige neotropiske regioner i vores verden, og det rummer et stort antal fuglearter. Landet har 915 arter af registrerede fugle, mere end dem i både Canada og USA. Der er otte endemiske fuglearter i Cost Rica, mens 19 arter trues globalt. Af de 915 fuglearter, der er registreret i landet, er 600 arter bosat, mens de fleste arter er vandrende, især om vinteren. Diversificeringen af ​​fuglearterne i Costa Rica er blevet lettet af den geologiske formation og den brede vifte af levesteder, herunder mangrove sump, vådcaribien og det tørre stillehavsland. Nogle af de indfødte fugle i Costa Rica er detaljeret nedenfor.

Blue Dacnis

Blue Dacnis, videnskabeligt kendt som Dacnis Cayana og også kendt som turkis honeycreeper, er en passerine fugl tilhørende Tanager familien. Det er udbredt i den sydamerikanske region og findes også i Nicaragua, Trinidad og Panama. Den blå dacnis beboer skove og skovområder, herunder parker og haver, hvor den bygger sin skumle kop. Fuglen vokser til 12, 7 centimeter lang og vejer 13 gram, med den voksne mand dækket med turkisblå fjer med sorte pletter rundt om øjnene, halsen og ryggen. Dens vinger og haler er også sorte. Kvinden er for det meste grøn med et blåt hoved og lysegrøn under dele. Kvinden inkuberer æggene med hanen, der fodrer det under inkubationsperioden. Den blå dacnis feeds på insekter og frugter.

Leach's Storm Petrel

Leach storm storm, videnskabeligt kaldet Oceanodroma leucorhoa, er en havfugl tilhørende Tubenose familien. Det kaldes også Carrie Chick i nogle områder. Leach's storm petrel måler 18 til 20 centimeter i længden med en wingspan på 44 til 48 centimeter. Den har en helt sort fjerdragt med en forked hale. Leach's storm petrel er pelagisk, når det ikke er i opdræt og racer mest på de fjerntliggende steder, hvilket gør det svært at sees fra land. Den har en gennemsnitlig levetid på 20 år, med dens telomerer forlænget med alderen. Det fodrer primært på planktoner og lanternefisk. Forældrenes fugle fodrer deres kyllinger, indtil de er fuldt udviklede og stærke til at flyve.

Cedar Waxwing

Cedarwaxwing, videnskabeligt betegnet Bombycilla cedrorum, tilhører Waxwing familien af ​​passerine fugle. Det er en mellemstor fugl, der måler mellem 15 og 18 centimeter lang og vejer omkring 30 gram. Dens krop er silkeagtig skinnende samling af brun, gul og grå. Vingefjederne har strålende røde dråber, der ligner voks, med vingerne brede og spidse, mens halen kan være gul eller orange afhængigt af kosten. Regningen er kort og bred. Cedarwaxwing foretrækker træer i kanten af ​​træområdet som sit habitat og er almindeligt i frugtperioden. Det er en nomadisk art, der bevæger sig om vinteren. Cedarwaxwing er også en social fugl, der fodrer i store flocknumre med hundredvis. Det føder på bær og sukkerholdige frugter. Under opdræt gør hanen en "hoppedans" til den kvindelige, der vil hoppe tilbage, hvis hun er interesseret. De vil så passere objekter, herunder blomsterklader frem og tilbage og gnide deres næb sammen. Kvinden lægger 5 til 6 æg og inkuberer i 11-13 dage.

Kostvaner og trusler

De fleste af fuglene i Costa Rica føder på frugt og blomster, med et godt antal også fodring på insekter, orme, fisk og små hvirvelløse dyr. Fuglene på den anden side sprer frøfrø og hjælper med pollinering af blomster. Skovfragmentering og tab af deres levesteder som følge af menneskelige aktiviteter er de største trusler mod de indfødte fugle i Costa Rica.

Indfødte fugle i Costa RicaVidenskabeligt navn
Blue Dacnis

Dacnis Cayana
Leach's Storm Petrel

Oceanodroma leucorhoa
Cedar Waxwing

Bombycilla cedrorum
Black-Bellied Whistling Duck

Dendrocygna autumnalis
Ocher-Breasted Antpitta

Grallaricula flavirostris
Sunbittern

Eurypyga helias
Lektionens Motmot

Momotus lessonii
Scarlet Macaw

Ara Macao
Fælles Potoo

Nyctibius griseus
Volcano Hummingbird

Selasphorus-flammel

Anbefalet

Hvilket kontinent er Frankrig i?
2019
Længst tjener britiske premierministre
2019
Den store moske Djenné: Den største mudderbygning i verden
2019