Hvor lever Narwhals?

Narwhals er en type hval, der er karakteriseret ved store tusinder, der stikker ud fra deres hjørnetænder. Forskere mener at tusindvisene blev brugt til kamp eller som visuelle viser af mænds dominans for at tiltrække kvinder; Opgaverne findes hovedsageligt i hannens art. Nogle rapporter har dog vist, at tønderne bruges til at bryde gennem isen og for at beskytte sig mod rovdyr som orca hvaler og isbjørne. Disse arter er klassificeret under familien Monodontidae sammen med belugahvalen. Narwhalsne betegnes generelt som havets enhjørninger. Ifølge en rapport fra World Wildlife Federation er der mere end 80.000 narwhals i hele verden. Narwhals er kendt for at tilbringe de fleste af deres liv i det kolde vand i Arktishavet. I modsætning til andre hvaler vandrer narwhals sjældent.

Distribution af Narwhals

Disse arter findes almindeligt i arktiske farvande i Rusland, Norge, Grønland og Canada. To tredjedele af narwhals er i Canada, mens de resterende bor i Østgrønland. Narwhals har en anden betydning; For eksempel i Canada var narwhals essentielle for Canadas oprindelige folkes traditioner og kultur. Narwhalsne jages typisk for deres elfenben og hud. Den høje pris på elfenben internationalt har sat disse hvaler i stor fare. Selvom de ikke generelt er truet, står denne art for en betydelig trussel mod faktorer som klimaændringer og oliespild. Med fremskridt inden for teknologi går flere skibe over Arktis, hvilket øger chancerne for kollisioner, hvilket resulterer i støj, der ændrer hvalernes regelmæssige kommunikation.

Habitat af Narwhals

Som nævnt ovenfor findes narwhals kun i de iskolde arktiske farvande; Disse hvaler er imidlertid kendt for at besætte forskellige vandniveauer afhængigt af sæsonen. For eksempel observeres narwhalsne om sommeren i kystområderne. De siges at besætte disse beskyttede områder for nemt at få adgang til mad. I løbet af efteråret eller vinteren vælger disse hvaler vanddybder, der spænder fra 1.000 til 5.000 meter. Det kan bemærkes, at narwhals foretrækker områder med åbent vand og høj isdensitet. Forædlingsperioden for narwhals varierer typisk mellem år og steder; Disse hvaler dyrker sædvanligvis i foråret. Drægtighedsperioden er generelt mellem fjorten og femten måneder. Hunnerne modnes tidligere end mændene, og de er i stand til at producere afkom efter syv år, mens mændene når moden mellem syv og tretten år. Narwhals er kødædende i naturen; de foder hovedsagelig på fisk, squids, blæksprutte og krebsdyr.

Generelle egenskaber

Narwhals er generelt mellemstore hvaler med fremspringende tusks og ingen dorsalfin. De er i stand til at gøre forskellige lyde, og de er kendt for at være yderst følsomme for undervandsbølgen. De har udviklet kommunikationsevner, og de er kendt for at lave kliklyde til ekkolokation og orientering. Andre kommunikationsteknikker, der anvendes af disse hvaler, omfatter blomstrende, skælende og fløjtende. De er i stand til at opdage skibe, der ligger så langt væk som 80 km.

Anbefalet

Hvem var den yngste pave?
2019
Hvad var amerikansk luminisme kunst?
2019
Hvilke lande grænser Luxembourg?
2019