Hvor lever Blue Whales?

Den blå hval er verdens største marine pattedyr og det største levende dyr i verden. Dyret, hvis videnskabelige navn er Balaenoptera musculus, tilhører en delorden kaldet Mysticeti eller baleen hvaler. Voksne baleenhvaler har ikke tænder, men i stedet besidder de baleenplader, der er lavet af keratin. I gennemsnit måler en voksen blåhval mellem 70 og 90 fod i længden, og de vejer mellem 100 og 150 tons. På grund af deres store størrelse har blåhvaler nogle af de største organer i dyreriget. Deres tunge vejer for eksempel omkring 2, 7 tons, mens hjertet af en typisk størrelse voksenblåhval vejer ca. 180 kg. På trods af deres store størrelse fodrer blåhvaler næsten udelukkende på små krebsdyr kendt som krill.

Habitat og Range

Blåhvaler beboer de fleste af verdens store oceaner som Antarktishavet, Stillehavet, Atlanterhavet og Det Indiske Ocean. I Nordatlanten kan disse marine pattedyr ses fra Newfoundland, Saint Lawrence-golfen, Nova Scotia, Grønland, Azorerne og Island. I Stillehavet kan små blåhvalpopulationer ses omkring den koreanske halvø, i kystvandet i Japans hav og ud for Kushiro. På den sydlige halvkugle findes disse dyr i Antarktis, Oceanien og i områder som Madagaskar-plateauet i Det Indiske Ocean.

Migrationsadfærd

Blåhvaler har to primære sæsoner; fodring og parring. Foderperioden finder sted i løbet af sommermånederne, og i løbet af denne tid dyrker dyrene en masse krill for at oplagre deres madreserver som forberedelse til migrationssæsonen. Parringssæsonen begynder sidst på efteråret og strækker sig til slutningen af ​​vinteren, hvilket er når dyrene vandrer mod det varmere vand i ækvatorialområdet for at parre sig med andre hvaler eller at bære deres afkom. I parringsperioden ses store populationer af blåhvaler omkring Monterey Bay, Channel Islands, Farallon Islands, Costa Rica, Mexicogolfen, Angola og Mauretanien.

Hvorfor Migration er vigtigt for Blåhvaler

Migration spiller en meget afgørende rolle i overlevelsen af ​​blåhvaler. Normalt har disse dyr tendens til at bebo de dybe tempererede farvande i kolde regioner, fordi de fleste af deres mad er fundet i koldt vand. Disse kolde områder er imidlertid ikke ideelle til unge kalve; derfor skal dyrene vandre til varmere og sikrere tempererede vand for at føde. Blåhvalernes reproduktive cyklus varer mellem 10 og 12 måneder, hvilket gør det let for dyrene at føde på samme sted, hvor parring fandt sted. Efter fødslen har kalverne tid nok til at fodre på deres modermælk og opsamle energi til returrejsen til deres fødeplads.

status

I øjeblikket er den blå hval opført som en truet art af Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen (IUCN). Dyrene blev bredt jaget af hvalfangere mellem 1860'erne og 1960'erne til nærmeste udryddelsessted. I slutningen af ​​hvalfangsttiden vurderes det, at mere end 330.000 blåhvaler kun var fanget i Antarktis, og den oprindelige befolkning var blevet reduceret til kun 360 personer. I dag er arten beskyttet af den internationale hvalfangstkommission, og siden forbuddet mod blåhvalfangst i 1966 er deres antal stadigt stigende. Ifølge et seneste skøn fra IUCN kan den globale befolkning af blåhvaler være omkring 10.000 til 25.000.

Anbefalet

Laos kultur - Laos kultur
2019
Frederic Chopin - Berømte komponister i historien
2019
I hvilken amerikansk by var basketball opfundet?
2019