Hvad er det sjældneste dyr i verden?

Sumatransk næsehorn, også kendt som den asiatiske tohørede næsehorn eller hårede næsehorn, er et af verdens sjældnest store pattedyr. Det er den mindste af de fem eksisterende rhinoceros arter og den eneste asiatiske næsehorn med to horn. Det er den eneste levende art af Dicerorhinus slægten og det sjældneste medlem af Rhinocerotidae familien.

Distribution og Habitat

Sumatran næsehorn har engang beboet skyens skove, sump og regnskove i Kina, Indonesien, Malaysia, Indien, Bhutan, Myanmar, Bangladesh, Thailand og Laos. Historisk bosatte de sig i de sydvestlige dele af Kina, men de anses for at være kritisk truet med kun fem populationer i naturen: en i Borneo og fire i Sumatra.

Det er vanskeligt at bestemme deres befolkning, da de er ensomme væsner, der er vidt spredt i rækken, men det anslås, at der er mindre end hundrede næsehorn. Overlevelsen af ​​Sumatrans i Peninsular Malaysia er i tvivl, og en af ​​befolkningerne er allerede uddød. En lille befolkning blev opdaget i 2016 i Øst Kalimantan; Forskerne mener dog, at bornean næsehorn er uddød i den nordlige del af Borneo. Antallet af sumatran næsehorn er reduceret med over 70% i de sidste 20 år, og i øjeblikket eksisterer de i beskyttede områder.

Sumatran Rhinos i fangenskap

En af de sidste Sumatran næsehorn arter kendt som Suci boede i Cincinnati Zoo i over et årti. Hun var det sidste håb om at redde sin art fra udryddelse. Cincinnati Zoo er det første anlæg til at opdrætte Sumatran-rhino i fangenskab, og de forsøgte at redde arten fra udryddelse gennem Suci siden de andre var for gamle. Hendes keepere ønskede at parre Suci sammen med sin bror Harapan for at øge deres befolkning, men hun havde en jernopbevaring sygdom, en tilstand, der dræbte sin mor tilbage i 2009. Hendes død den 30. marts 2014 var et stort slag for de allerede truede næsehorn arter.

Fysisk beskrivelse

Sumatran næsehorn har en skulderhøjde på ca. 4, 76 fod med en kropslængde på ca. 8, 2 fod. Disse dyr vejer mellem 1.100 pund og 1.760 pund, selv om den tungeste person i zoologisk have er kendt for at veje omkring 4, 410 pounds. Ligesom de afrikanske næsehorn har disse dyr to horn, hvor det større nasalhorn er tæt på 9, 8 tommer lang. Den bageste horn er omkring 3, 9 tommer lang. Hornene er enten sorte eller grå, med mændene har længere horn end kvinden. De har rødbrunt hår, der er svært at se i naturen, da de normalt er dækket af mudder. Sumatransk næsehorn har langt hår rundt om ørerne og en klump af hår på halen.

Opførsel

De er ensomme væsener undtagen når de parrer til parring eller når de opdrætter deres afkom. Individuelle næsehorn har hjemmeområder; med kvinden optager et område på mellem 3, 9 kvadratkilometer og 5, 8 kvadratkilometer, mens mændene har territorier så store som 19 kvadratkilometer. Disse væsner markerer deres territorier ved at forlade udskæring, bøje stiklinger i unikke mønstre og skrabe jorden ved hjælp af deres fødder. Mandlige områder overlapper, mens kvindelige territorier er adskilt, men der er intet bevis for, at de forsvarer deres territorier ved at kæmpe. Disse dyr fløj i mudderhuller for at beskytte deres hud mod ektoparasitter, samtidig med at deres temperaturer opretholdes. De springer normalt om dagen i omkring tre timer ved middagstid.

Andre sjældne dyr

Javan rhino er allerede uddød i mange dele af Asien med mindre end 40 personer tilbage. Der er kun fire levende Yangtze-gigantiske shellskildpadder i verden. Antallet af Hainan gibbon i Hainan Island er reduceret til under 25 personer. Andre sjældne arter, som kun overlever i fangenskab, omfatter Hawaiian Crow, Guam Rail, Socorro Dove, og Kihansi Spraypadden blandt andre.

Anbefalet

Lande der begynder med brevet U
2019
Hvornår levede dinosaurer?
2019
Hvilken type regering har Cambodja?
2019