Grey Whale Facts: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Gråhvaler betragtes som mellemstore hvaler og spænder op til 45 fod (14 meter). Med en vægt på op til 33 tons (30.000 kilo) ses de ofte i hvide pletter, som faktisk består af over 400 pund (181 kg) parasitiske æsler og hvalus. Hunnerne af denne art er typisk større end hannerne, selv om de begge er ens i udseende. Gråhvaler har ikke dorsale finner. I stedet har de en lille pukkel efterfulgt af seks til tolv bump bag den. De får deres navn fra deres farve, som spænder fra lysegrå til mørkt trækul.

Kost

Som en baleenhval har gråhvalens overkæbe ca. 300 filterfodringsplader kendt som "baleen" hængende fra den. Gråhvaler bruger deres baleen som et filter til at adskille deres mad fra andre affald. De gør dette ved at dreje, så den ene side af deres mund vender ud mod havbunden. Gråhvalen trækker derefter i tungen, skaber et vakuum og suger i sediment og mad i munden. På trods af deres størrelse strømmer gråhvaler af de mindste dyr og bruger hver dag ca. 2.425 pounds (1100 kg) mad. Deres kost består hovedsagelig af små, rejerlignende væsner kaldet amphipods, der lever på mudrede havbunder. Som opportunistiske feeders vil de også spise rørorm, rejer, krabberlarver og andre små fisk.

Habitat og Range

Gråhvaler findes i dag, der bor i de nordlige strækninger i Stillehavet. Engang beboede de også det nordlige Atlanterhav, men blev jaget til udryddelse der i det 17. århundrede. Der er stadig over 20.000 individuelle gråhvaler i naturen, og med en stabil befolkningsstørrelse er gråhvaler opført som en art af "mindste bekymring" på Internatonal Union for bevarelse af naturens røde liste over truede arter. Den største trussel de står over for, er fortsat at være menneskelige hvalfangere. Med deres langsomme hastighed og kystfordeling gør gråhvalerne til enkle mål for hvalfangstindustrien. Andre trusler mod hvalerne omfatter havforurening (som f.eks. Fra kommercielle fiskeredskaber og olieudslip), støjforurening fra søfartøjer og kollisioner med større både og skibe.

Opførsel

Normalt vil gråhvaler rejse i "pods", grupper typisk bestående af højst tre hvaler. I løbet af migrationssæsonen kan de dog rejse i pods på op til 16 personer. Om sommeren lever de op i nord, hvor havbundene er rige med livet, men i efteråret og vinteren vil gråhvaler vandre tilbage sydpå til Baja California, Mexico, hvor deres ynglepladser er. Turister, der besøger deres ynglepladser, kan lejlighedsvis komme på tværs af visse hvaler, der er "venlige", i det mindste i den forstand, at de vil svømme op til både og give folk mulighed for at røre dem. Gråhvaler har imidlertid også fået et ry for at blive aggressiv, når de adskilles fra deres unge, så forsigtighed bør altid udøves, når de nærmer sig dem.

Reproduktion

Parring foregår sædvanligvis i Grey Whales 'sæsonbestemte ynglepladser, og kvindens svangerskabsperiode kan vare op til 14 måneder, så hun igen kan vende tilbage til de varme laguner i Mexico, hvor hun vil føde en enkelt kalv. Som pattedyr bliver kælen plejet af sin mor i ca. 6 måneder, da den forbliver i det lavvandet med hende. Fordi der er så stor tid til, at en person bliver sexuel moden, er det blevet foreslået, at størrelsen er en bedre indikator for seksuel modenhed i hvaler i stedet for alder. Med det for øje ser det ud til, at gråhvaler bliver seksuelt modne voksne, når de kommer til at være 36 til 40 fod (11 til 12 meter) i længden.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019