Er Cougars og Mountain Lion det samme?

Cougars og bjerg løver er de samme dyr. Faktisk betegnes cougars også som bjergløver, pumas eller panthere, alt efter hvor de bor. Spanske opdagelsesrejsende i Sydamerika og Nordamerika hedder dyret "gato monte" (kat af bjerget). Inkaerne på deres modersmål kaldte det "puma", mens navnet "cougar" stammede fra et gammelt indfødt amerikansk ord "cuguacuarana." Cougars tilhører Felidae- familien i Puma- slægten.

Morfologi

Cougars eller bjergløverne har en solid farverig farve med en hvidlig underside, men et lidt mørkt hår der dækker ryggen. I fugtige økosystemer har dyrene en tendens til at være mørkere og rødbrune, mens de, der lever i koldere områder, er dækket med et tykkere og længere hår, som ser ud til at være sølvgrå. Kroppen er generelt slank med en rolig opførsel, som gør cougars sjældent konfrontere mennesker. Kattene er kraftigt bygget, har store poter med skarpe kløer og skarpe kødædende tænder. Hindbenene er velbyggede og mere maskuline end forbenene en tilpasning, der gør det muligt for dem at hoppe op til 18 meter fra et træ eller 20 meter ned ad et bjerg. Cougars har en fleksibel rygsøjle som en cheetah for at få dem til at manøvre og ændre retninger brat. Voksne kan nå en længde på 5 fod. Hanner er tungere end kvinder på mellem 53 og 72 kilo, mens kvinder vokser til 34 til 48 kilo. Hale længden varierer fra 2 til 3 fod.

Jagt og kost af kuper

Bjergløverne jager ved hjælp af en ambush teknik, hvor de pludselig angriber byttet og banker det ned. De kan se bytte fra en afstand på grund af sin ivrige syn især ved daggry og skumring. Som apex rovdyr jager de et stort udvalg af dyr som hjorte, vilde grise, vaskebjørn, harer, capybaras og egern. Enhver resterende del af byttet bevares ved at gemme sig med græs, grene eller endda sne afhængigt af levestederne. Når de er fulde, vil bjergløverne i lang tid hvile for at spare energi.

Habitat og distribution

Bjerglever bor i den vestlige halvkugle fra Argentina til det nordlige Britiske Colombia. De levende levesteder spænder fra skove, ørkener, sumpe og bjergkæder. Bjergkatte er ensomme af natur med mænd, der har et stort område, der overlapper flere hunders territorium. Hytterne er under tykke buske, huler eller sprækker for at beskytte mod hårdt vejr. Kommunikation med hinanden på tværs af det store terræn er gennem urin, afføring, ridset logs eller mærker tilbage på sneens overflade. Bjergkattearter brøler ikke, men producerer purr lyder som mindre katte. De kan også grise, yowl, hiss eller squeak for at kommunikere med andre kattearter.

Reproduktion og livscyklus

Hunner, der er klar til avl, tiltrækker hanner ved at ringe eller gnide dufte på træer eller klipper. Parringstiden varer i et par dage, hvorefter han forlader at lede efter andre kvinder. Drægtighedsperioden varer 3 måneder, hvorefter kvinden føder mellem en og seks unger, der har pletter til at camouflere dem mod rovdyr. Pletterne falmer, da de plejes i 3 til 4 måneder. Ungerne lærer at jage og leve alene på mellem 12 og 18 måneder, før de når seksuel modenhed på mellem 2 og 3 år.

Bevarelse

Mennesker er den største trussel mod disse katte, som spiller en afgørende rolle i økosystemet som en apex rovdyr. Zoologiske haver er blevet indstillet til at bevare katte i fangenskab i forskellige dele af den vestlige halvkugle.

Anbefalet

Hvem var den yngste pave?
2019
Hvad var amerikansk luminisme kunst?
2019
Hvilke lande grænser Luxembourg?
2019