Endemiske fugle i Kenya

Nedenfor tager vi et kig på nogle af de mest unikke fuglearter endemisk til den østafrikanske nation i Kenya.

Jarlens frankolin

Denne fugl er mellemstore, der både har en rød farve af næb og ben, med en blanding af brun og grå på fjerene. Fuglen beboer store højder med bjergklima. Deres levesteder omfatter montane skove og alpine zoner, især dem med enebær og bambus skove. De er fælles for både Kenya og Uganda. Inkubationsperioden er 18 dage. Det gør et højt, cackling opkald for at annoncere sin tilstedeværelse. Denne fugl fest på græsser, pæreagtige rødder, frø fra frugter og insekter som græshopper. Denne art er klassificeret som "mindst bekymring", da der ikke foreligger noget tegn på trusler.

William's Lark

Dette er en sangfugl, der er lille i størrelse med en tung regning og brune og hvide fjer. Fuglen er endemisk til det nordlige Kenya, og findes mest i stenige ørkener, i korte græs og buske. Inkubationsperioden er mellem 10 og 16 dage, mens brooding varer i 4 dage og udføres sædvanligvis af kvinderne. Fuglen forlader redenet efter ca. 10 dage. Det gør en høj og lang opkald lyd til at etablere sit territorium, især i regnvejrperioder, og løfter sine fjer under frieri display. Fødevarer spist herunder små insekter, græsser, frugter og frø. Denne fugl er enten truet eller sårbar, afhængigt af placering og underarter. Bevaringsindsatsen er stadig i gang.

Sharpe's Longclaw

Dette er en lille, slank fugl med brune fjer og en gul mave. Det er almindeligt i Vest og Central Kenya, hvor det befinder sig græsarealer. Avl sker fra marts til juni, september til oktober og december under eller efter regntiden. Disse fugle jager hovedsagelig efter mad i par og laver en høj fløjtende lyd mens de går ned fra højder. Fødevarer, der normalt spises, omfatter små insekter, især græshopper og biller. Denne fugl er en truet art på grund af tab af habitat forårsaget af omdannelse af græsarealer til landbrugsjord. Der er i øjeblikket et par bevaringsgrupper, der forsøger at kontrollere dyrkning af afgrøder på græsarealer for at genskabe levesteder.

Tana River Cisticola

Denne fugl er lille i størrelse og long-tailed, med en kort spids næb og en grå-sølv farve. Fuglen er endemisk mod østlige Kenya, men det er rygter om, at det også kan findes i Somalia. Fælles levesteder omfatter subtropiske eller tropiske fugtige shrubland og våde græsarealer. Der er ingen oplysninger om livscyklusen, da fuglen menes at være uddød. Det giver en lyd, der ligner den af ​​rattling. Denne fugl er insektbeskyttende i naturen, primært fodring på græshopper. Denne fugl kan for tiden udrydde på grund af ødelæggelsen af ​​Tana River Delta-dens habitat.

Aberdare Cisticola

Dette er en lille fugl med en kort, næsten til punktet at være ikke-eksisterende, nakke, med brune fjer stribet med hvidt. Fuglen er endemisk til Central Kenya. Dens beboer høje græsarealer og generelt bjergrige områder. Nesting periode er normalt mellem januar og maj og august og november. Med sin kraftige regning og skarpe kløer forager den jorden til mad. Dietten består hovedsagelig af insekter, især biller og fluer. Denne fugl er i øjeblikket opført som truet på grund af tab af habitat til landbrug og husdyrproduktion. De fleste af levestederne er lovligt beskyttet.

Hinde's Pied Babbler

Denne fugl kan findes med enten en mørk brun og hvid eller en grå og hvid farve, selv om ingen to babblere vil udvise ganske de samme egenskaber. Denne fugl er endemisk til Central Kenya. Det findes hovedsagelig i skrubber eller tykninger og i flodområder. Avl sker i februar, april og august til oktober. De reproducerer mange afkom ad gangen. Voksen laver en række højt chatterende lyde, for at advare de unge om tilgængeligheden af ​​mad. Det føder på frugtsfrø og insekter som græshopper. Denne art er klassificeret som sårbar på grund af det kontinuerlige fald i levesteder. Bestræbelserne på at opretholde eksisterende levesteder er undervejs.

Clarke Weaver

Clarke Weaver er en lille fugl med sort farve på hoved og overkrop og en gul underbelly. Endemisk til Kilifi County i Kenya, dens foretrukne levesteder er i skov og vådområder. Avl finder sted mellem februar og marts, og igen i september. Hannerne laver en hånende lyd under flyvningen. Dieterne af disse fugle består stort set af insekter som biller og larver. Det fester også på frugter. Befolkningen af ​​denne art er faldende på grund af tabet af dens skovområde. Derfor er det truet. Bevaringsgrupper arbejder for tiden med ældste af lokalområdet for at bevare eksisterende levesteder.

Endemiske fugle i Kenya

Endemiske fugle i KenyaVidenskabeligt navn
Jarlens frankolin

Pternistis jacksoni
Williams Lark

Mirafra williamsi
Sharpe's Longclaw

Hemimacronyx sharpei
Tana River Cisticola

Cisticola restrictus
Aberdare Cisticola

Cisticola aberdare
Hinde's Pied Babbler

Turdoides hindei
Clarke Weaver

Ploceus golandi

Anbefalet

Hvilke stater er Commonwealths?
2019
Største øer i Cape Verde
2019
12 fantastiske mørke himmelparker fra hele verden
2019