Elephant Seal Facts - Dyr af oceanerne

Den store proboscis, der ligner en elefantstamme, gav elefantforseglingen sit navn. Denne proboscis findes kun på mænd og er for brølende. Der er to arter af elefant sæler, nemlig de nordlige og sydlige elefant sæler. Sydlige tyre når længder på 16 fod og en gennemsnitlig vægt på 6600 pund. Nordkøer har en gennemsnitsvægt på 2.000 pund. Nordtyre har en gennemsnitlig vægt og højde på 5.500 pund og henholdsvis 16 meter.

Habitat og Range

Det nordlige elefantforseglernes habitat løber hele vejen fra Stillehavskysten i tre stater; Canada, USA og Mexico. Race Rocks, sammen med Pacific Coast, er den nordligste avl. De andre arter, den sydlige elefantforsegling, bor i den sydlige halvkugle og findes på øer som Macquarie Island. Andre steder det findes findes Argentina, New Zealand og Sydafrika. Et par af dyrene findes i Chile.

Opførsel

Tætninger er vandlevende og bruger det meste af deres tid (ca. 80%) i vandet. Resten er brugt på land. Et interessant faktum om sæler er, at de kan køre hurtigere end et menneske på trods af deres akvatiske natur. Blandt sælerne bruger kvinder ikke meget tid på vandet i forhold til mændene. Elephant sæler kan dykke til dybder på omkring 7.834 fod.

Mens de ikke parrer, foretrækker elefant sæler at forblive alene. De kommer kun sammen under parring, hvor deres voldelige adfærd udsættes, mens mænd kæmper for kvinder. I løbet af vinteren jager mændene ikke. I stedet holder de vagt over landets territorium.

Kost

Selerne er kødædende. Elephant sæler spiser andre vandlevende væsner som ål, stråler, fisk, krebsdyr, blæksprutter, pingviner og andre væsner. De sensoriske evner, der leveres af deres whisker og deres syn hjælper dem med at finde mad. Mænd og kvinder jager anderledes. Hunnerne leder efter mad i det åbne hav, mens mænd søger mad på havets bund. Blandt andre skabninger byder hvalpehvaler, isbjørne og mennesker på sæler.

Reproduktion

Elephant sæler opdrætter om vinteren, hvor de kommer sammen på deres ynglepladser. Kvinder er gamle nok til at reproducere i en alder af tre til seks år, mens mænd tager længere tid, fem til seks år.

Kun de alfa- eller dominerende hanner mødes. Denne status af dominans opnås i en alder mellem 9 og 12 år. Til parring rettigheder kæmper mænd med hinanden. Vinderen får derefter en chance for at have en harem, der består af mellem 30 og 100 kvindelige sæler. De tabere går derefter væk og ligger i ventetiden for en opportunistisk parringssession med en af ​​kvinderne. Nogle gange mister taberne ikke, fordi de er jaget væk af sejren.

Kvinde elefant sæler kaldes køer. Køerne indgås i en periode på elleve måneder og fødes til en hvalp hvert år. Efter fødslen plejer køerne at dyrke dyrene. I løbet af den tid spiser køerne ikke en måned efter fødslen. I de sidste par dage af sygeplejen er mændene og kvindene kammerat igen.

Anbefalet

Kambodjas økonomi
2019
Laurel Forests - Skovtyper rundt om i verden
2019
Hvad er de største industrier i Cuba?
2019