De seks arter af katte af Felis-genusen

Felis er en familie af Felidae familien, der omfatter flere små og mellemstore kattearter, herunder den foretrukne menneskelige kæledyr, den indenlandske kat. Den største kat i denne slægt er junglekatten, og den mindste er den sortfodede kat. Disse dyr beboer en bred vifte af levesteder, der spænder fra sump til ørkener. De foder på småstøv, herunder små gnavere og fugle. Den verdensomspændende befolkning i de fleste Felis-arter, med undtagelse af huskatten, falder gradvist som følge af habitat tab, poaching, forgiftning og andre trusler.

6. Chinese Mountain Cat

Den sjældent fotograferede kinesiske bjergkat.

Felis bieti er en vild kat af Felis- slægten, der befinder sig i de nordøstlige dele af det tibetanske plateau i det vestlige Kina. Arterne lever i nåletræer, græsarealer og alpine levesteder inden for sit sortiment. Den kinesiske bjergkat kan observeres i højder mellem 2.500 og 5.000 m. Katten har sandfarvet pels, sorte øre, bred kraniet, haler og ben med sorte ringe og en hvid mave. Disse dyr spiser på fugle, pikas og gnavere i deres habitat. De jager om natten og ses sjældent i løbet af dagen. Den kinesiske bjergkat er en "sårbar" art. Forgiftning af pikas af mennesker reducerer kattebyens base og fører også til forgiftning af disse kattepiller på grund af forbrug af forgiftet bytte.

5. Husk

En hjemmekat kattunge.

Felis catus er en furry kødædende af Felis slægten, der findes i mange hjem over hele verden som kæledyr. Disse dyr er værdifulde for deres kammeratskab og evne til at jage skadedyr. Petkatte er stadig effektive rovdyr med skarpe kløer, tænder, fremragende nattesyn og en god følelse af hørelse, der optager lyde, der ikke høres af menneskelige ører. De mangler imidlertid en god farvevision. Der er over 70 racer af indenlandske katte, hvis befolkning opretholdes ved spaying / neutering praksis. Indenlandske katte, der er forladt eller afstødt ud af hjemmet, danner feralkatopopulationerne. Mange lande over hele verden har en betydelig population af vildkatte.

4. Jungle Cat / Swamp Cat / Reed Cat

En junglekat, et eksempel på Felis Chaus-arten.

Felis chausen spænder i Mellemøsten, Sydasien, det sydlige Kina og også Sydøstasien. Inden for sit udvalg foretrækker den vilde katte habitat med jævn forsyning af bytte og nok vand. Det er fundet i sumpområder, oevrige områder og vådområder. Katten er meget ensom i naturen og beskytter dens område ved urinsprøjtning og duftmærkning. Katten er relativt stor i størrelse og har lange ben. Pelsen af ​​katten er en ensartet grå, rødbrun eller sandfarvet. Det jager om dagen og jager ved at forkæle sit bytte, der består af små pattedyr og fugle. Parringsadfærd svarer til kattekatts og mænds forfølgelse af kvinder. Kattunger fødes efter en svangerskabsperiode på ca. 2 måneder og forbliver hos moderen i ca. seks måneder til et år, hvorefter de fører selvstændige liv. Selv om katten er anerkendt som en "mindste bekymring" -art, viser skøn, at djungelkatternes population er støt faldende på grund af forgiftning, jagt og tab af habitat.

3. Sand kat

En sandkat.

Felis margarita er den eneste art af Felis, der lever i ægte ørkener. Disse vilde felider findes i ørkenerne i Mellemøsten, Centralasien og Nordafrika. De relativt små katte har et blegt sandfarvet frakke med eller uden striber og pletter. Halen har mørke ringe skiftevis med buff-farvede bånd og en sort spids. De korte lemmer har sorte barer. De furred fødder hjælper katten med at tilpasse sig ørkenmiljøet. Sandkatterne forekommer i både sandede og stenede ørkenlandskaber. Arten er yderligere opdelt i fire underarter: F. m. margarita, F. m. thinobia , F. m. scheffeli og F. m. harrisoni . Sandkatte lever i gravhuller gravet af andre dyr og fodrer med gnavere og fugle i deres habitat. Kattene er natlige og crepuskulære i naturen i den varme sæson, men foretrækker at blive i solen om vinteren. De urinerer og efterlader dufte eller ridser på genstande i deres rækkevidde som et kommunikationsmiddel. Sandkatten er en "nær truet" art med en stadigt faldende befolkning.

2. Sortfod kat

En sortfod kat.

Felis nigripes er den mindste katart i Afrika og en af ​​de mindste i verden. Dyrets rækkevidde er begrænset til den tørre zone i det sydvestlige sydlige Afrika. De voksne mænd er cirka 36, 7 til 43, 3 cm lange fra hoved til krop, mens kvinder er lidt mindre i størrelse. Pelsfarven på katten varierer fra tawny til kanel-buff. Kattene har sorte pletter på kroppen, der fusionerer for at danne ringe rundt om nakke, ben og hale. Spidsen af ​​halen er sort i farve. Fødderne og underparten af ​​fødderne er også sortfarvede. Ørene er afrundede og øjnene er store i størrelse. Også kendt som den småflettet kat, klassificeres arten yderligere i to underarter: F. n. nigripes og F. n. thomasi . Disse katte er meget ensomme arter og virker voldsomt, når de er hjørnet. De er sjældent ramt af mennesker på grund af deres strengt ensomme natur. De beboer halvtørrede områder med sparsom vegetation og søger tilflugtssted i gravhuller gravet af andre dyr om dagen. De stjæler deres bytte smukt som andre felider. Gnavere og småfugle udgør størstedelen af ​​deres kost. Jagt på buskød, trafikulykker og forfølgelse af mennesker har resulteret i en nedgang i befolkningen af ​​denne art. Den sortfodede kat er således anerkendt som en "sårbar" art af IUCN.

1. Wildcat

En afrikansk vildkat.

Felis silvestris er medlem af Felis-slægten, der anses for at være forfader til den indenlandske kat. Arten er bredt udbredt i den gamle verden med sit sortiment, herunder det meste af Afrika, Europa og store dele af Asien. Videnskabelige undersøgelser har antydet, at de vilde katte blev tæmmet omkring ca. 7.500 f.Kr., da mennesker begyndte at praktisere landbruget i Fertile Crescent og kattene forfulgte gnavere i landmændene. Det antages, at de afrikanske underarter af vildkatten, den afrikanske vildkat, gav anledning til huskatten som genetiske, adfærdsmæssige og morfologiske træk ved denne underart, der næsten ligner en housecat. Mammalarter af verden anerkendte 22 underarter af vildkatten, der er grupperet i de tre kategorier af skovvildkatte, trækvildkatte og bush- eller bugvildkatte.

Anbefalet

Ghost Towns of America: Virginia City, Nevada
2019
Hvad betyder farverne og symbolerne i det nationale flag for Spanien?
2019
Hvad er hovedstaden i Qatar?
2019