De otte kattearter af Leopardus-slægten

Små spotted katte af slægten Leopardus tilhører familien Felidae. Slægten omfatter otte arter af katte, den mindste er kodekoden og den største er ocelot. Kodekoden er også den mindste katteart, der lever i Amerika. Nedenfor er en liste, der beskriver de unikke træk ved de otte arter af Leopardus slægten.

8. Colocolo

Leopardus colocolo er en lille katteart, der spænder i den centrale og nordlige del af Chile, hvor den findes på de Andes vestlige skråninger. Syv underarter af denne art er blevet anerkendt. Katten er lille og træt med en kropslængde på 56 til 67 cm og en hale længde på 29 til 32 cm. Den gennemsnitlige vægt af katten er ca. 3 kg. Den nominerede underart, L. c. colocolo, har mørkegrå til rødlig pels med rustne kanelfarvede striber på flankerne, sorte pletter på brystet, hale med røde ringe, hvide underkant og ben med mørkebrune farvede striber. Små pattedyr som marsvin og småfugle udgør størstedelen af ​​deres kost. Arten er mærket som "nær truet" af IUCN.

7. Geoffroy's Cat

Geoffrey's cat.

Leopardus geoffroyi spænder i dele af det sydlige og centrale Sydamerika. Den vilde kat er ens i størrelse til en huskat. Pelsfarven varierer fra grå i de sydlige dele af sin rækkevidde til brunlig gul i nord. Hovedet, halsen, ansigtet, halen og benene på katten har mange mørke band og sorte pletter. Undersiden er cremefarvet til hvidt. Denne art af Leopardus findes i stigninger mellem havets overflade og 3.300 m. Scrublands, græsarealer, åbne skove og myrer er de foretrukne levesteder for disse dyr. De findes i højder fra havniveau til 10.800 fod. Kattene er de apex rovdyr i det økosystem de beboer og byder på gnavere, insekter, fisk, amfibier og firben. Geoffroy's kat udviser den unikke opførsel af at stå op på bagbenene ved hjælp af halen som en støtte. I denne stilling scanner katten det omgivende landskab.

6. Kodkod

L eopardus guigna er den mindste kat, der findes i Amerika. Det beboer de blandede tempererede regnskove i Central og Sydlige Chile og dele af Argentina tilstødende Chile. Katten er aktiv både dag og nat, men undgår at komme ud i det åbne om dagen. Det føder på en bred vifte af gnavere, små fugle, firben, osv. I sit levested. Det er i stand til at klatre træer effektivt. Katten har et lille hoved, og størrelsen går fra 37 til 51 cm. Kodekoden har en pelsfarve, der spænder fra gråbrun til brunlig gul. Den har en tyk hale og store fødder. Pelsen har mørke pletter, som fusionerer på nakke og skuldre for at fremstå som stiplede striber. Der er to underarter af kodkoden, Leopardus guigna guigna og Leopardus guigna tigrillo .

5. Southern Tiger Cat

Leopardus guttulus er en katteart, der findes i de sydamerikanske lande i Argentina, Paraguay og Brasilien. Den vilde kat er påfaldende ens i udseende til oncillaen og indtil 2013 blev den ikke betragtet som en særskilt art. Den sydlige tigerkat har gul-okkerfarvet frakke og sorte rosetter. Selv om det er svært at skelne den sydlige tigerkat fra oncillaen, har den tidligere pels med en mørkere baggrund, større rosetter og mindre hale. Arten er anerkendt som "Sårbar" af IUCN.

4. Andes Mountain Cat

Leopardus jacobita er en truet arter af Leopardus, der befinder sig i de højere højder (1.800 m til 4.000 m) i Andesbjergene. Størrelsen af ​​de voksne katte af denne art varierer fra 57, 7 til 85 cm. Katten har en ashgrå pels, sort næse og læber og hvide områder omkring læber og kinder. Flankerne har gulbrune pletter. Forbenene har mørke pletter og bagbenene har mørke ringe. Mørkebrune farvede linjer strækker sig fra hjørnerne af disse kats øjne til deres kinder. Halen er bushy med 6 til 9 brune til sorte ringe. Disse dyr fodrer primært på bjerget viscacha. Den Andinske Bjergkat er anerkendt som en "truet" art af IUCN. Kun omkring 2.500 individer af denne art overlever i naturen i dag. Habitattab og nedbrydning og jagt er de største trusler mod den andeanske bjergkat befolkning.

3. Ocelot

En ocelot i Brasilien.

Leopardus pardalis, en Leopardus- art med ti underarter, findes udbredt i Sydamerika, Mellemamerika, Mexico og nogle dele af det sydlige USA. Inden for sin rækkevidde besidder ocelot en bred vifte af levesteder, herunder mangrover, savanne, torneskove, tropiske skove osv. Katten er den største Leopardus- art. Det blev engang jaget uden forskel for sin pels, men beskyttelsen af ​​denne art hjalp til med at genopbygge befolkningen til et niveau, hvor ocelot nu mærkes som en "mindste bekymring" i IUCNs røde liste. Størrelsen af ​​katten spænder fra 55 til 100 cm. Kattens underkant og hals er hvide. Farven på dorsal overfladen varierer fra cremet til rødligt gråt til gråt. Ocelotens hale er tynd og stribet eller ringet. Sorte pletter, bånd og striber markerer kappen fra katten. Øjnene er brune i farve. Ocelots er crepuskulære og natlige i naturen. De fører ensomme liv og markerer deres territorier med duft-mærkning, hælder deres mund og sprøjter urin. Opossums, gnavere, småfugle, armadillos, krybdyr og insekter udgør rovdyrbasen af ​​disse vilde katte.

2. Oncilla / Northern Tiger Cat

En oncilla søvn i træerne i Ecuador.

Leopardus tigrinus er en katteart, der befinder sig i skyskovene, subtropiske højlandskove, scrublands og cerrado i Mellemamerika til det centrale Brasilien i Sydamerika. Katte spænder i størrelse fra 38 til 59 cm fra hoved til base af halen og vejer omkring 1, 5 til 3 kg. Pelsfarven er mørk oker til lysebrun og er plettet med sort eller brunfarvet rosettes. Undersiden er bleg i farve og plettet og halen er ringet. Benen på oncilla ses også med størrelsen af ​​pletterne, der falder ned i benet. Katten jager ved at sætte sit bytte og derefter pounces på det for at dræbe det. Katten springer på gnavere, firben, småfugle, træfrøer osv. Oncilla er yderligere klassificeret i fire underarter. Disse dyr er opført som "Sårbare" på IUCN Red List som habitat tab, skovrydning og polning truer artens overlevelse.

1. Margay

Margay i Costa Rica.

Leopardus wiedii er en katteart, der beboer de evigt grønne og løvskove i Syd- og Mellemamerika. Disse katte har en brunfarvet pels med sorte rosetter og striber. Undersiden er buff til hvid i farve. Halen har mørke bånd og er sort i spidsen. Marginen ligner tæt på ocelot men skelnes fra det samme ved tilstedeværelsen af ​​en længere hale og ben, mindre hoved og større øjne. Arten vejer omkring 2, 6 til 4 kg. Dyret tilbringer det meste af sit liv på træer, men lejlighedsvis kommer til jorden. Det er en strengt natlige art, der jager aber, fugle, træfrøer, firben osv. Arten er en af ​​de to kattearter, der effektivt kan klatre ned et træ først. De er ensomme væsner, der markerer territorium ved at urinere og efterlade ridser på genstande på deres område. Kattene er blevet rapporteret ved hjælp af auditiv efterligning, hvorved de efterligner lyden af ​​byttearten til at bedrage bytte for at bevæge sig hen imod dem. Ti underarter af marginen er blevet anerkendt. Katten er anerkendt som "Near Threatened" som fangst til ulovlig kæledyrshandel, jagt og habitatab truer eksistensen af ​​arten.

Anbefalet

Laos kultur - Laos kultur
2019
Frederic Chopin - Berømte komponister i historien
2019
I hvilken amerikansk by var basketball opfundet?
2019