De fem levende arter af loons

Lønnen (som de er kendt i Nordamerika), også kendt som dykkere i Storbritannien, er vandfugle i Gavia- slægten og Gaviidae-familien. Loons bruger det meste af deres levetid i vand, da de ikke kan gå effektivt. De er fremragende svømmere og kraftige flyvere. Men de skal løbe for en tilstrækkelig afstand på tværs af vandets overflade for at generere tilstrækkelig kraft til start. De er i stand til langdistancevandring, når de er luftbårne. Fisk udgør den vigtigste kost af disse fugle. De svælger ofte små småsten i sengen eller bredden af ​​vandlegemet for at hjælpe med fordøjelsen.

5. Red-throated Loon

Gavia stellata er den mest udbredte art af løn, der opdrætter i de arktiske regioner i Nordamerika og Eurasien og vintre i de nordlige områders kystfarvande. At være den mindste af loonarterne, er den rød-throated loon omkring 55 til 67 cm i længden. I løbet af den ikke-yngle sæson er fuglen grå grå og har hvide underkant. I ynglesæsonen udvikler den en tydelig rødlig hals patch fra hvor den kommer fra dets navn. Den rød-throated loon spiser fisk, amfibier, hvirvelløse dyr og lejlighedsvis vegetative stoffer. Arten er monogamisk og er kendt for at udvise langvarig binding som parringspar.

4. Black-throated Loon

Gavia arctica, der er kendt under navnet Black-throated Diver i Eurasien og Arctic Loon i Nordamerika, er en vandfugl i Gavia-slægten. To underarter af denne fugl, Gavia arctica arctica og G. a. viridigularis er anerkendt. Fuglene er 58 til 77 cm lange. Fuglene opdrætter i Eurasien og Vestlige Alaska. De vandrer mod kystområderne, store søer og det åbne hav til overvintring. Den arktiske lone er mindre social end de andre arter af loons og samles normalt i flokke på omkring otte individer. De foder på fisk, krebsdyr, bløddyr og også plantemateriale i deres levested.

3. Pacific Loon

Gavia pacifica racer i tundra søerne i Canada og østlige Sibirien og vintre primært på Stillehavskysten, hvor det kan ses i det åbne hav eller store søer. Fuglen ligner tæt på den sorte-throated loon. Det er mellemstore med en længde på mellem 58 og 74 cm. Lonens leder er gråfarvet, halsen er sort, regningen er hvidlig eller grå, mantelen har rutet sort-hvid fjerdragt, og undersiden er hvid. Ikke-opdrætterne har en drabber-fjerdedel. Stillehavslønnen skelnes fra den sorte-throated loon ved fraværet af en hvid patch på flanken. Fuglens lyd kan beskrives som en yodellerende jamring på høj tone. Andre lyde produceret af fuglen omfatter bjeffer og barske grøfter.

2. Fælles Loon

Gavia immer, også kendt som den store nordlige dykker, er en art af Gavia, der bor i søerne og andre vandlevende levesteder i det nordlige USA og Canada. Lønnen foretrækker søer med beskyttede levesteder som bugter og øer for sikkerheden. De foretrækker også at leve i vandlevende levesteder med klart vand og højfiskbefolkning for at lette fodring. Vandlegemet skal også være stort nok til at lade fuglene tage start. Om vinteren flyver de almindelige lommer til de nærmeste vandlevende levesteder, som ikke fryser i løbet af den kolde årstid. De vinder så langt sydpå som Texas og Baja California og så langt øst som det nordvestlige Europa. Størrelsen på den almindelige løn varierer fra 61 til 100 cm. I ynglesæsonen har de voksne et sort hoved og hvid underparts. Mantelbeklædningen er rutet sort-hvid. Fuglens regning er sortblå i farve. Den almindelige løn anerkendes som en mindste bekymringsart på grund af dens relativt store fordeling og betydelige befolkning.

1. Yellow-billed Loon

Gavia adamsii er den største art af Gavia. Arten racer i den arktiske region og vintre langs det nordlige Stillehavs kyster og Norges nordvestlige dele. Fuglens hoved er sort, mantelen er en ternet sort-hvid, og undersiden er hvidfarvet. Fuglens fjerdedel er drabber i den ikke-yngle sæson. Regningen er halmgult i farve. Den gule billed loon dykker under vand for at fange sit bytte, som primært er fisk. Fuglens opkald er en uhyggelig velsignelse med en lavere tone end den almindelige løn. Uændret subsistenshøst af fuglen af ​​de oprindelige folk i sit levested er den største trussel mod denne art. Fuglen er således anerkendt som "nær truet" af IUCN.

Anbefalet

Laos kultur - Laos kultur
2019
Frederic Chopin - Berømte komponister i historien
2019
I hvilken amerikansk by var basketball opfundet?
2019