De fem kattearter af Prionailurus-genusen

De fem eksisterende arter af små katte fra Prionailurus slægten er hjemmehørende i Asien.

5. Flat-headed Cat

Fladhovedkatte.

Prionailurus planiceps er en af ​​de fem arter af Prionailurus, der findes på øerne Borneo, Sumatra og fastlandet på den thailandsk-malaysiske halvø. Inden for sit sortiment befinder sig arten i tropiske regnskove i lavland og foretrækker at leve i ferskvandshabitater. Som navnet på katten antyder, har den fladhovedede kat en stærkt deprimeret kranium med depression, der strækker sig langs næsen til slutningen af ​​munden. Katten har også meget lange hjørnetenner. Pelsens farve varierer fra rødbrun i hovedet til en mørk brun brun på bagsiden. Brystet er hvidt og maven er spettet hvid. Hagen og munden er også hvide. Catens størrelse varierer fra 41 til 50 cm.

Arten er ensom og natlig i naturen. Fisk udgør størstedelen af ​​denne kats kost. Den fladskårne kat er i øjeblikket klassificeret som truet af IUCN, da den massive ødelæggelse af vådområder i denne art har drastisk reduceret populationen af ​​arten.

4. Rusty-spotted Cat

En rusten plettet kat.

Prionailurus rubiginosus er en lille kat af Prionailurus- slægten, der bor i de tørre og fugtige løvskove i Indien, Nepal og Sri Lanka. Katten er kun ca. 35 til 48 cm i længden. Pelsen på katten er for det meste grå med rustne pletter på siderne og bagsiden. Undersiden er hvid med mørke pletter. Ansigtet har seks mørke striber på begge sider af hovedet. To underarter af katten er Prionailurus rubiginosus rubiginosus og Prionailurus rubiginosus phillipsi . De rustne plettede katte spiser på gnavere, fugle, firben osv. Lidt er kendt for deres adfærd på grund af deres nattlige og undvigende natur. Arten er mærket som nær truet på IUCN Red List, da habitatfragmentering og ødelæggelse virker som trusler mod de vilde populationer af disse katte.

3. Fiskekat

En fiskekat.

Prionailurus viverrinus beboer vådområdernes sydlige og sydøstlige Asien og findes i nærheden af ​​floder, søer, vandløb, sump og mangrove. Katten er den største arter af Prionailurus og har en længde på mellem 57 cm og 78 cm. Pelsen af ​​denne art er ashgrå til olivengrå i farven på rygfladen og undersiden er hvid. To mørke striber løber langs kinderne og fire striber strækker sig fra toppen af ​​øjnene til mellem ørerne og når skulderen. Skulderen har mørke striber, mens flankerne og siderne har ovale eller runde formede pletter. Fiskekatten er primært et ensomt og natligt dyr. Det er også en fremragende svømmer og kan endda svømme under vand. Fisk udgør den vigtigste diæt af katten, men det er også gyser på gnavere, fugle, insekter. Af og til forbruger katten også carrion, amfibier og krybdyr til at supplere kosten. IUCN anerkender i øjeblikket fiskerikatten som en sårbar art som forfølgelse af mennesker, og ødelæggelsen af ​​habitat har udløst en nedgang i befolkningen af ​​denne art. Fiskekatten er statsdyret i den østlige indiske delstat Vestbengalen.

2. fastlandet leopard kat

En Prionailurus bengalensis.

Prionailurus bengalensis er en Prionailurus- art, der er bredt udbredt i hele Sydasien, Østasien og Sydøstasien. Inden for deres brede område beboer de forskellige habitater, herunder tropiske stedsegrønne skove, nåletræskove og subtropiske løvskove. Leopardkatterne lever også i levesteder, der er modificeret af mennesker som sukkerrør og palmeolieplantager.

Leopardkatten er mere slank og har længere ben end hjemmekatten, men begge er næsten lige store. Den hvide næse er kort og smal. Kattehovedet har to mørke striber, der løber fra øjnene opad og to mørke striber, der løber fra øjnene i øjnene mod ørerne. Korte hvide striber løber fra øjnene mod næsen. Den tævede pels på bagsiden er markeret med sorte pletter af forskellig størrelse, mens undersiden er hvide. Halen har en sort spids og utydelige ringe mod spidsen. Længden af ​​disse katte varierer mellem 38, 8 og 66 cm. To underarter af Prionailurus bengalensis er blevet anerkendt, P. b. bengalensis og P. b. euptilura .

Leopardkatterne er primært natlige og ensomme i naturen. De jager og byder på små pattedyr, fugle, amfibier og insekter. Kattene er fremragende klatrere og bruger ofte lange timer på toppen af ​​træer på jagtblade og gnavere. Selvom denne art er anerkendt som en mindste bekymringsart på grund af den store fordeling, står den over for betydelige trusler mod overlevelse.

1. Sunda Leopard Cat

P rionailurus javanensis beboer de lavlandske tropiske vintergrunde og visse menneskemodificerede levesteder i Sundaland. Sortimentet af denne art omfatter Filippinerne, Borneo, Sumatra, Java og Bali. Sunda leopardkatten er lidt mindre end den indenlandske kat. Størrelsen af ​​denne art varierer fra 38, 8 til 66 cm. Øverparten af ​​denne art er gråbrunfarvet, mens underparten er hvidlig. Ryggen har runde brune pletter. En sort linje strækker sig fra oven over øjet til bagsiden. Den hvide næse er smal og kort. Hovedet har to fremtrædende mørke striber. Den plettede hale har mørke usynlige ringe og en sort spids. Fem underarter af Sunda leopardkatten er P. j. javanensis, P. j. sumatranus, P. j. borneoensis, P. j. heaneyi og P. j. rabori . Disse katte foder primært på gnavere og lejlighedsvis på geckos og amfibier.

Anbefalet

Nationen af ​​islam
2019
Lande med de største bahá'i-populationer
2019
Hvad er en mudderpotte?
2019