Collared Pika Fakta - Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Collared pikas er ret små i størrelse og når kun 5, 5 ounce i voksenalderen og har en skjult hale og korte runde ører. I forhold til deres foremmer er deres baglemmer noget større, og de har fem cifre på hver forfod og fire på hver bagfod. Når det kommer til deres fødder, har de hårede plantaroverflader. Skullet af en collared pika er forholdsvis flad, og den har ikke en svampet auditiv bullae eller en supraorbital proces. Den ventrale pels af en collared pika er cremet hvid, mens den dorsale pels er lidt gråagtig. Deres nakke og skuldre har karakteristiske patches, der danner en krave, hvilket giver arterne navnet "collared" pika.

Kost

Med hensyn til deres kostvaner er collared pikas næsten rene planteavlere. De er det perfekte eksempel på en økotonart, hvilket betyder, at deres hjem og husly er typisk adskilt fra deres madopbevaring caches. Collared pikas, når de er aktive, samler en bred vifte af vegetation i sommermånederne for at opholde sig om vinteren. Som en ogotona-art producerer de to separate typer af fækale pellets: enten hårde eller bløde. De bløde piller bliver genbrugt af collared pikas som et middel til at reducere tabet af næringsværdien af ​​deres mad. De er også kendt for at forbruge fækalpellets af andre arter, herunder ermine og hoary marmots. Selvom de er herbivorer, kan de til tider forbruge fugle for at opfylde deres protein- og fedtbehov, når fødevaretilgængeligheden er lav. De kan også ty til at indtage laver og andre små planter i underjordiske snetunneler om vinteren, hvis de ikke har oplagret tilstrækkelige høreservater sommeren før.

Habitat og Range

Collared pikas bor i bjergrige terræn med talus skråninger og store bjergarter, der ofte præsenterer rock dias. De foretrækker at leve langs grænserne af Talus-skråninger, der har enge og lapper af høj kvalitet vegetation i umiddelbar nærhed. Collared pikas vil til tider også bebo områder nær havniveau i British Columbia og Alaska. Mere typisk findes de imidlertid i bjergområderne i det centrale og sydøstlige Alaska, fra Richardson-bjergene nord for polarcirklen i Yukon, vest for Mackenzie-floden i nordvestområderne og sydover i det nordvestlige British Columbia. De kan også findes i Yukon-Tanana Uplands og Chigmit Mountains også.

Opførsel

Selvom collared pikas tilhører Ochotonidae-arten, er de i modsætning til mange andre af denne gruppe ikke gravede. I stedet er de kendt for at tage ly i deres talus habitater. De er blevet karakteriseret som værende asociale og som sådan er yderst defensive af deres territorier. Faktisk er de ofte fundet at jagte væk ubudne. Selvom de til tider ses i par, er de hovedsagelig ensomme væsner. De er kendt for at bruge meget af deres dag græsning og indsamling vegetation til deres vinter caches. Collared pikas dvale ikke om vinteren, og de er døgnlige. De er også kleptoparasitiske, hvilket betyder, at de stjæler mad fra hinanden.

Reproduktion

Collared pikas vil typisk mate med deres nærmeste naboer af det modsatte køn. De er karakteriseret som frivilligt monogamiske, hvilket betyder, at mænd ikke vil få adgang til flere kvinder på grund af at de ikke er i stand til at kontrollere store nok spænd af territorium til at gøre det. The Collared Pika breeding sæson når sit højdepunkt i maj og begyndelsen af ​​juni. Kvinder er kendt for at levere to kuld om året, hvor 2 til 6 unge bliver født i hvert kuld. Gestation varer mellem 3 og 4 uger. Collared pikas vokser hurtigt fra fødslen og når deres modne voksne størrelser indenfor omkring 50 dage.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019