Clouded Leopard Fakta: Dyr i Asien

Fysisk beskrivelse

Skyde leoparder er en art af store katte, hovedsagelig at findes i det sydøstasiatiske fastland samt de himalayanske foden. Med en nuværende befolkning på mindre end 10.000 modne individer er de blevet erklæret som "sårbare" af den internationale union for bevarelse af naturens seneste "røde liste over truede arter". Den skyede leopard er identificerbar af dens mørke grå pels, sorte ører og rygspotted hoved. Stripes kan findes i hjørnerne af hvert øje, lige over kinden, og i hjørnerne af deres mund indpakning og løber ned deres halser også. Deres øjne er typisk brunagtige gule eller grågrønne i farve, og deres ben er relativt korte, der slutter i brede poter. Det er blandt de mindste af de store katte, hvor kvinder af arten er lidt mindre end hannerne.

Kost

Skyde leoparder er kødædende, en fælles karakteristika, der deles af alle vilde katte. De er ekspertjægere, der blandt deres bytte lister mindre og større dyr på tværs af deres områder, herunder vildsvin og grise, hjorte, egern, aber og fugle. Eksperter troede engang, at disse katte jagede under klatring. Nylige opdagelser har imidlertid vist, at de gør det mens de er på jorden, kun ved at bruge træer som deres hvilesteder mellem udbrudsspændinger, mens de jager om dagen.

Habitat og Range

De skyede leoparder findes i lukkede og åbne skov- og skovhabitater i sådanne syd- og østasiatiske lande som Indien, Malaysia, Bhutan, Myanmar, de himalayanske foden af ​​Nepal, Vietnam, det sydlige Kina og Thailand. I Taiwan er de blevet uddøde. I mellemtiden er det stadig uklart, om de også bor i Bangladesh, på trods af sporadiske rapporter om at se dem af lokalbefolkningen i landets sydøstlige del. I 2008 erklærede Den Internationale Sammenslutning for Bevarelse af Naturen, at leoparder er en "sårbar" art. Deres tal var faldet som et resultat af storskala ødelæggelse af deres naturlige levesteder gennem afskovning samt mennesker, der poopererede dem. Den primære drivkraft for denne poaching er udsigten til at sælge Clouded Leopards tænder, knogler, kød, hud og klør på det sorte marked. De kan hente stramme priser for meget fattige lokalbefolkningen kæmper for at fodre deres familier på tværs af deres diaspora. Dette er især dårlige nyheder for de spotted leoparder, da deres nuværende befolkning står på omkring 10.000 voksne katte i dag.

Opførsel

Skyde leoparder menes at foretrække en ensom eksistens, medmindre de har en kompis, i hvilket tilfælde de nogle gange vil bo hos dem og deres unger. Forskere plejede at tro, at de var natlige dyr. Nylige opdagelser har imidlertid vist, at de har udvist kraftige aktiviteter i løbet af dagtimerne. Som med de fleste andre katte, overvåger skyede leoparder nøje deres territorier, og de er helt de storslåede jægere, der dyrker dyr både mindre og større end dem selv. Enhver information, der er registreret om disse katte, er baseret på observationer udført på dyr i fangenskab, og kun meget lidt er faktisk set hos dem, der lever i naturen.

Reproduktion

Seksuel modning af oversvømmede leoparder begynder på 26 måneder for både mænds og kvinders medlemmer af arten. Parringstid går fra december til marts. Mænd har været kendt for at vise aggressivitet under parring ritualer, undertiden stærkt bidende hunner til punktet for at adskille deres hvirvler. Når de har fundet en kompatibel partner, vil parring forekomme mange gange over en periode på flere dage. Under copulation vil kvinden betegne hendes godkendelse og opmuntring af hanen gennem vokallyde. Efter avl, forlader hanen kvinden med det samme og er typisk minimal for ikke alle involveret i at hæve deres unger.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019