Caribou Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Caribou, det almindelige navn Rangifer tarandus, er en vild arter af hjorte. De tilhører en stor gruppe af hovede hovdyr i ordren Artiodactyls, som også omfatter svin, flodheste, kameler, giraffer, antiloper, lamaer og mange andre jordbaserede jævne dyr. Nogle definitioner omfatter også visse hvide havpattedyr i denne gruppe, nemlig hvaler. Caribou er clove-brun med en hvid hals, krop og fødder og har ofte en flankstrimmel. De måler generelt omkring 1, 2-2, 2 meter i længden og står 1, 2-1, 5 meter i højden ved skulderen. De vejer ofte mellem 318 og 600 kg. Deres frakker er tykke, korte og farvede brune om sommeren, og sæsonmæssigt bliver grå i kølvandet på koldere vinterforhold. På tværs af meget af Alaska er disse dyr mindre end i andre dele af verden. Når det er sagt, varierer alle Caribou betydeligt i farve og størrelse mellem køn, hvor mænd (tyr) typisk er betydeligt større end kvinder (køer). Desuden er vovne af voksne "tyre" massive, mens de af voksne "køer" er korte og normalt mere uregelmæssige og slanke.

Kost

Som de fleste migrerende besætningsdyr skal Caribou fortsætte med at bevæge sig for at finde tilstrækkelig mad, og nogle gange må de endda dække meget lange afstande ad gangen. Disse dyr spiser hovedsagelig lav om vinteren, når deres "grønne" diæt af levende planter, blade af pil og birker, græsser og sæer bliver knappe. Når man bor på rig jord, kan en voksen karibou spise 5 kg mad hver dag. Det er dyr, der er velegnede til at leve i tundraen. De har pels og skind så tyk, at de er i stand til at vade på tværs af yderst frie floder, mens de vandrer.

Habitat og Range

Denne arktiske væsen betragtes mest som nordamerikanske, men kan også findes i Finland, Norge og Grønland. I Europa kaldes caribou som "ren", men al karibou og rensdyr i hele verden anses for at være en del af samme art. I dag anslås det, at omkring 950.000 kariboer bor rundt om i verden, hvoraf mange står over for flere trusler, især fra de klimaændringer, der påvirker arktiske og subarktiske regioner mere end noget område på jorden. Disse dyr er også truet af befolkningstæthed, prædation af ulve og grizzlybjørne og sygdomsudbrud også. Ikke desto mindre er Caribes 'nuværende bevaringsstatus en af ​​"mindste bekymringer" i form af trussel om udryddelse. Selvom besætningsstørrelser er faldende i mange af deres oprindelige levesteder, bliver de introduceret i flere og flere steder, som de aldrig har været set i det vilde før.

Opførsel

Caribou-hornene vokser mere fremad end opad og udad, og caribou bruger dem til at grave i sneen i vintermånederne. De har store hover, som de ofte bruger som redskaber til at grave i frosset tundra, især i det hårde nordland. Deres hover skal være temmelig store, store nok til at støtte disse dyrs store bulks på sne og til at fungere som padle, der effektivt kan bevæge dem gennem iskalde farvande. De bruger deres hover som scoops til at grave gennem sneen, da de søger efter mad. Skarpe hovkanter er meget nyttige for disse dyr, fordi de giver dem mulighed for at grave i hård is og de dybfrosne overflader af tundrajordene.

Reproduktion

Parringsperioden for caribou opstår i efteråret og kælvesæsonen i foråret. Mere specifikt kæmper mænd for adgang til kvinder. Faktisk er de mest dominerende i stand til at indsamle så mange som 15-20 kvinder, for at kunne parre sig. En mand stopper med at spise i løbet af denne tid og mister meget af sin kropsreserve. Hunnerne er klar til at føde i maj eller juni, og de giver normalt en kalv. Desuden er caribou de eneste hjortearter, hvor både hanner og kvinder dyrker gevirer. Hvert år kaster de deres gevirer, og det næste år vokser de nye.

Anbefalet

Hvad er en Cloudburst?
2019
Hvad er de vigtigste naturressourcer i Pakistan?
2019
Hvad er valutaen i Bulgarien?
2019