Cape Buffalo Fakta: Dyr i Afrika

Fysisk beskrivelse

Kendetegnet ved deres størrelse og unikke horn, er Cape Buffalo, også kendt som Southern Savanna Buffalo, den største af de fire afrikanske bøffel underarter, og den største af alle bovdyr i Afrika. "Bovid" refererer til en gruppe splittede dyr, hvor alle hanner har horn, der kommer i forskellige former og størrelser. Både mandlige og kvindelige Cape buffaloer har horn, men de har også nogle få forskellige forskelle, herunder bulten bag hanenes hals og de lejlighedsvise "dewlaps", der findes under deres kin. Med en vægt på 907 kg og op til 5'7 "(170 centimeter) i højden, ville en enkelt Cape buffel være nok til at give enhver rovdyr grund til at sætte en pause og genoverveje deres jagt, nogensinde tænke på en hel besætning af dem .

Kost

Som herbivorer kan Cape Buffalo normalt findes græsning i de afrikanske savannas åbne græsarealer, hvor grønt ikke altid vokser i overflod i øst og syd for Afrika. Cape buffalo har tendens til at forblive inden for en kort afstand af vandkilder, da de kræver adgang til vand for at opretholde hydrering mindst en gang om dagen. Den måde, hvorpå bøfflerne undgår overgravning i deres habitat, er ved at vedtage et migrationsmønster, hvilket er noget, mange andre arter i savanna gør, herunder zebraer og wildebeest. De vil kun vende tilbage til et tidligere fodringssted, når vegetationen er vokset nok til at blive græsset igen.

Habitat og Range

Cape buffalos findes i flere østafrikanske lande, og deres levesteder spænder så langt syd som Sydafrika, selvom de typisk undgår ørken- og underopdelte områder i hele området. Nummerering på over 670.000, hovedparten af ​​befolkningen bor i dag i beskyttede områder, hvor jagt er begrænset og strengt kontrolleret. På trods af at de lever i beskyttede områder, er polning fortsat et problem, da disse buffalo er værdsat for deres kød såvel som deres horn. Selv om de er opført som en "Mindste Bekymring" af IUCN Red List, har de oplevet kraftige fald i deres befolkninger i fortiden, hovedsageligt på grund af poaching, habitat tab og naturlige sygdomme. Disse omfatter sygdomme, der spredes til dem fra husdyr, såsom rinderpest og miltbrand.

Opførsel

Ud af de fire afrikanske bøffelunderarter anses Cape Buffalo for at være den mest aggressive. De har været kendt for endog at vise aggression mod afrikanske elefanter, løver og mennesker. Voksenstyre kan også vise aggression mod hinanden for at etablere et hierarki indbyrdes. Trods ikke at være territoriale væsner, vil besætningen, der hovedsagelig består af voksne kvinder, forsigtigt forsvare deres kalve mod rovdyr. Som et resultat heraf er de fleste af de bøffer, der er præyed på, stragglers eller fra mindre grupper af hanner. Når de er klar til at bevæge sig igen, beslutter Cape buffaloer hvilken retning at rejse gennem en "demokratisk stemme". Deri møder disse bøffler den måde, de ønsker at gå på, og den dominerende kvindelige leder dem, hvor flertallet peger.

Reproduktion

Selvom hunner er polyestro og kan parre og fødes gennem året, opstår parringstiden i parringssæsonen i slutningen af ​​den våde sæson. Som parringssæson nærmer sig, vil mindre mandlige besætninger slutte sig sammen med de større blandede besætninger for at finde kvinder med hvem at forholde sig til. Når en tyr har fundet en kvinde, vil han "pleje" hende ved at følge hende rundt, og han vil fortsætte med at gøre det, indtil hun bliver modtagelig, eller en mere dominerende mand tager ellers over. Efter at de har kopieret, vil en anden mand straks overtage og fortsætte med at tælle kvinden. Den gennemsnitlige svangerskabsperiode for Cape Buffalos er 11 måneder. Deres kalve sædvanligvis afvænnes på omkring 10 måneder og når fuld fysisk modenhed efter ca. fem år.

Anbefalet

Hvad er Asteroid Mining?
2019
Hvilke sprog tales i Bahamas?
2019
Højeste bjerge i Usbekistan
2019