Californien Condor Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Californien condor er klassificeret som en New World Vulture og med en vingspids på 8-10 fod i bredde er den største nordamerikanske landfugl. Forklædningen af ​​en voksen California-kondor er helt sort, med undtagelse af en hvid stribe placeret på undersiden af ​​hver fløj. Ungfugle er i mellemtiden mørkere brunfarve. Ligesom andre arter af gribbe, er California-kondorens hoved blottet for fjer og gjort farligt af en imponerende, hakket næb. Fødderne er generelt gråagtige og, i modsætning til andre gribber, er dens rækker relativt stump og derfor mere velegnede til at gå end jagt.

Kost

Som scavenger er stiften i California Condor's diæt 'carrion', det forfaldne kød af allerede døde dyr. Dens foretrukne måltider kommer fra store terrestriske pattedyr, såsom geder, kvæg, svin, heste og endda vilde pølser og bjørne. Når det er sagt, vil de lejlighedsvis foder på slagtekroppe af mindre pattedyr, såsom kaniner, ræve og coyoter. Hvis deres placering tillader det, kan også marine pattedyr som hvaler og søløver også findes på condormenuen. Fordi de ikke har en lugtfølelse, lokaliserer Californien-konditorerne deres mad ved at overvåge himlen for andre skræmmere, som f.eks. Ørne og andre arter af gribbe.

Habitat og Range

Tidligere har California-kondorerne blomstret over hele det amerikanske sydvest samt langs vestkysten af ​​USA. I dag betragtes de dog som kritisk truede, og deres rækkevidde er blevet reduceret til flere små lommer i Californien, Arizona og Utah. I disse regioner kan kondorer findes i stenrige busk- og nåletræer. Deres rede er i mellemtiden typisk bygget oven på træer eller i de store klippers ansigter. I øjeblikket er der to helligdomme dedikeret til Californien condorens opsving. Disse er The Sisquoc Condor Sanctuary i San Rafael Wilderness og Sespe Condor Sanctuary i Los Padres National Forest, i Californien amter Santa Barbara og Ventura.

Opførsel

Californien konditorer bruger det meste af deres tid på at flyve på jagt efter mad. Under flyvning har de været kendt for at nå næsten 60 miles i timen og for at opnå svimlende højder på mere end 15.000 fod. Fuglene har en kompleks social struktur, der ofte opererer i grupper, hvor en hakkeordre og kommandovej er etableret gennem kropssprog og en række hisses og grunts. Denne pecking rækkefølge er mest synlige, når de fodrer, da de dominerende fugle vil spise før deres inferiors. Uden for mennesker har fuglene meget få naturlige trusler. Når det er sagt, har de ikke desto mindre været kendt for at kæmpe og blive dræbt af gyldne ørne i nærheden af ​​en omstridt kilde til carrion.

Reproduktion

Californien-kondorerne når typisk seksuel modenhed i en alder af seks år. På dette tidspunkt begynder de at søge efter en kompis. For at tiltrække en kompis, vil mandlige kondorer sætte på et show ved at dreje deres hoveder rødt og puffe op deres fjer. Når en kvinde er blevet wooed af denne skærm, bliver et par ægtefæller for livet. Parret vil bygge en rede oven på et træ eller en klippe, hvor kvinden vil lægge et enkelt æg hvert andet år mellem januar og april. 53-60 dage senere lukker ægget. Den unge fugl vil rooste sammen med sine forældre i op til to år, før de selv udlægges. På dette tidspunkt vil forældrene normalt oprette en ny rede og opdrage en anden ung fugl. Dette kan fortsætte for størstedelen af ​​fuglens levetid, hvilket kan vare op til en utrolig 60 år.

Anbefalet

Hvad er en intrusiv rock?
2019
Gloucester Cathedral - Notable Cathedrals
2019
Snow Goose Fakta: Dyr i Nordamerika
2019