Brasiliens kritisk udryddelseshæmmede

Regnskoven i Brasilien er hjemsted for mange pattedyrarter, herunder flere endemiske. Tab af skovdække i Brasilien gør mange af disse pattedyr modtagelige for en række miljømæssige trusler. Brasiliens primater er med stort tab, da de dræbes, fanges og udsættes for tab af habitat. Følgende er de alvorligt truede pattedyr i Brasilien.

Superagui Lion Tamarin (Leontopithecus caissara)

Superagui Lion Tamarin (Leontopithecus caissara) er en lille abe i Callitrichidae-familien af ​​primater. Apen befinder sig i kystskoven i det sydøstlige Brasilien. Skovene er en del af det resterende af den brasilianske atlantiske regnskov. Superagui Lion Tamarin har en karakteristisk gylden-orange farvet krop, der står i kontrast til dets sorte hoved, ben, bryst, mane og hale. Apen har en silkeagtig pels, en lang hale og klo-lignende strukturer i slutningen af ​​sine lange figurer for bedre greb på træerne. Apen er ganske social og bor i grupper på mellem 2 og 11 medlemmer. Apen praktiserer monogami og bekymrer sig om sine unge. Afvænning finder sted efter 12 uger, og mænd og kvinder når seksuel modenhed henholdsvis 24 og 18 måneder. Apen feeds på nektar, frugt, insekter, små hvirvelløse dyr, gummi og blomster. Kun ca. 400 individer af arten findes, og det er udsat for trusler på grund af dets snævre befolkningsområde. Større trusler mod dyret omfatter skovrydning og menneskelig indgreb. En del af de områder, hvor arten er fundet, er beskyttet i Superagui National Park og Jacupiranga State Park.

Kaapori Capuchin (Cebus kaapori)

Kapori Capuchin (Cebus Kaapori) er en Capuchin Monkey i Cebidae Family of Primates. Apen er endemisk mod Brasilien, og den befinder sig i tætte skove langs Atlanterhavskysten i de brasilianske stater Maranhao og Para. Kaapori Capuchin er omnivores, og dens kost omfatter små insekter og hvirvelløse dyr, frugter, frø, blade og blomster. Hunnerne føder en gang hver 2 til 4 årstider til et enkelt afkom. Aberne deltager også i social pleje. Apen fortsætter med at blive udsat for trusler som jagt, skovrydning og nedbrydning af levesteder, og det er opført som kritisk truet. En lille befolkning er optaget i Gurupi Biological Reserve og Lago de Tucurui State Environmental Protection Area.

Sort Bearded Saki (Chiropotes Satanas)

The Black Bearded Saki (Chiropotes Satanas) er endemisk mod Brasiliens østlige Amazon-bassin. Apen er præget af tykt mørkt hår og et fuldt skæg. Dens frakke er hovedsageligt sortfarvet med gulbrun med mørkebrune højdepunkter på ryg og skuldre. Den sorte skæggede Saki har stærke kæber til at bryde frugt, og det føder også på frø, insekter og jord. Apen når seksuel modenhed fire år efter fødslen, har en fem måneders fødselsperiode og lever hovedsageligt i over 18 år. The Black Bearded Saki beboer tropiske regnskove, primært i nærheden af ​​floder og vandløb. Opført som kritisk truet, står aben over for nogle trusler, herunder skovrydning, udviklingsinfrastruktur og jagt. Apen findes i Gurupi Biological Reserve, selv om reservens integritet fortsat undergraves af ulovlige landmænd og ulovlig skovhugst.

Northern Muriqui (Brachyteles hypoxanthus)

Den nordlige Muriqui (Brachyteles hypoxanthus) er en Muriqui-art i Atelidae-familien, og findes også kun i Brasilien. Arten beboer regioner af atlantiske kystskove i de brasilianske stater Bahia, Minas Gerais, Rio de Janeiro og Espirito Santo. Apen er kendetegnet ved en tyk gråbrun frakke, der har en gul tinge hos mænd. Apen feeds på frugt og blade og blomster, knopper og bark. Arterne er mest aktive om dagen og lever i grupper på 8 til 80 medlemmer. Kvinder føder et afkom mellem maj og september. Arterne har en lille befolkning, der er påvirket af jagt og skovrydning. Isolerede grupper af arten findes i flere beskyttede områder, såsom Caparao National Park og Mata Escura Biological Reserve.

Andre kritisk truede brasilianske Pattedyr

Andre stærkt truede pattedyr i Brasilien omfatter den ene-stripede opossum (Monodelphis unistriata), den gyldne-bølgende Capuchin (Cebus xanthosternos) og Barbara Browns Titi (Callicebus barbarabrownae). Nogle miljøproblemer i Brasilien har undergravet indsatsen for bæredygtig udvikling. Opførelse af veje, urbanisering, turisme pres, jagt og logning både i Brasilien fortsætter med at påvirke landets mange pattedyrarter.

Brasiliens kritisk udryddelseshæmmede

Krængt truede Pattedyr i BrasilienVidenskabeligt navn
One-Striped Opossum

Monodelphis unistriata
Superagui Lion Tamarin

Leontopithecus caissara
Kaapori Capuchin

Cebus kaapori
Golden-Bellied Capuchin

Cebus xanthosternos
Barbara Browns Titi

Callicebus barbarabrownae
Sort Bearded Saki

Chiropotes satanas
Northern Muriqui

Brachyteles hypoxanthus

Anbefalet

Hvad er valutaen i Bulgarien?
2019
Højeste bjerge i Syrien
2019
Lande uden jernbanenetværk
2019