Bottlenose Dolphin Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Bottlenose delfiner er en art af havpattedyr, der sammen med hvaler og marsvin tilhører hvalerobservationen, hvis nærmeste jordbaserede slægtninge på land omfatter flodheste. Voksne spænder fra omkring 6, 5 til 13 fod i længden og fra 330 til næsten 1500 pund i vægt. De øverste halvdele af deres kroppe er grå, mens bundene er tættere på hvide, en farvekombination, der effektivt camouflerer dem fra både over og under, mens de svømmer. Som deres navne antyder, har flaskefamilier smalle flaskeformede snouts, som hjælper med at strømline deres slanke, kraftfulde kroppe og derefter placere dem blandt havets mest effektive svømmere. Disse snouts er fyldt med 18-28 koniske tænder, som de bruger til jagt og fodring.

Kost

Bottlenose delfinernes kostvaner består primært af fiskearter som mullet, tun og makrel. De har også været kendt for at spise arter af bundfodere, samt en række krebsdyr og blæksprutte. Selvom delfiner lejlighedsvis jager alene, jager de mere generelt i grupper og stoler på teamwork for at besætre fiskeskoler mod kyster og maksimere deres drab. De gør disse dræber med deres skarpe tænder og til tider ved hjælp af en praksis, der er kendetegnet ved "fish whacking", hvor de vil slæbe deres bytte med deres snouts, nogle gange endda banke dem ud af vandet. Delfiner har også været kendt for at følge fiskerbåde, til tider selv at stjæle fisk fra deres net.

Habitat og Range

Bottlenose delfinen er et yderst adaptivt dyr, som gør det muligt at have en bred vifte. Til stede over størstedelen af ​​Stillehavet, Atlanterhavet og Indiske Oceaner og deres tilstødende hav, kan disse delfiner findes både tæt på kysterne og langt ude til søs. Og mens de kan trives i forskellige miljøer, har deres størrelse en tendens til at variere afhængigt af deres habitat, hvilket er mere påvirket af vandtemperaturen. Delfiner i varmere, lavtliggende farvande er generelt mindre, mens de i køligere pelagiske regioner typisk er større. I øjeblikket er flaskefamilier ikke truet, selvom de er som mange marine arter, der er ramt af tab af habitat, forurening og fiskeri. Mindre delfiner er også præget af en række hajarter, såsom tyr, tiger og store hvide hajer.

Opførsel

Bottlenose delfiner er yderst sociale dyr og kan som sådan generelt findes i grupper kaldet 'pods'. Disse bælg kan variere fra 2 eller 3 delfiner til i mere sjældne tilfælde over 1.000 medlemmer. Inden for disse grupper kommunikerer Bottlenose delfiner med "echolocation", en form for sonar, hvor delfinen registrerer objekter ved at producere en række squeaks og klik og lytte til de resulterende ekkoer. Delfiner er kendt for deres legesyge natur, og de kan ofte ses smugende og springe ud af vandet. Når det er sagt, er mænd kendt for at blive meget aggressive med hinanden i løbet af partersæsonen, og arten har også været kendt for at angribe maraudinghajer.

Reproduktion

Som pattedyr lever floddeløse delfiner levende unge, i stedet for at lægge æg som fisk, krybdyr og fugle. I løbet af artens ynglesæson vil mændene konkurrere om kvindelige hjælpere, ofte kæmper hinanden, og til tider arbejder de også parvis for at isolere og beskytte en enkelt kvinde. Når parring har fundet sted, vil en kvindelig gestat i gennemsnit 12 måneder. Den resulterende unge, som generelt er kun en enkelt kalv, vil så blive født i varmere, lavvandede farvande. Derefter vil de sørge for hvor som helst fra 18 måneder til så længe som 8 år og vil ofte holde et tæt forhold til deres mødre godt efter fravænning.

Anbefalet

Hvad er en intrusiv rock?
2019
Gloucester Cathedral - Notable Cathedrals
2019
Snow Goose Fakta: Dyr i Nordamerika
2019