Black-Tailed Prairie Dog: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Black Tailed Prairie Dogs ( Cynomys ludovicianus ) er medlemmer af egernfamilien, Sciuridae . Den definerende egenskab ved denne familiegruppe er, at hej er små til mellemstore gnavere, og det omfatter også chipmunks. De er placeret på tværs af de store sletter, der dækker Nordamerika fra Mexico til Canada. Sortehvalede præriehunde, ligesom deres navn refererer til, har sorte haler samt tanlegemer med lettere underbellier. Deres længder varierer fra 14 til 17 tommer som voksne, med modne vægtinterval fra 1, 5 til 3 pund. Der er ingen stærke kræsne egenskaber, der adskiller kønsbestemmelserne, selvom mænd er generelt tungere end kvinder. Deres jakker smeltes to gange om året, når årstiderne skifter, med sommerfrakkerne lettere udgaver end vinteren.

Kost

Sort-tailed prærie hunde er blandt de pickier æter i dyreriget. De er meget specielle om de stadier, de spiser forskellige planter på, og de tilpasser deres kostvaner til årstidens skift. Om vinteren risikerer de sjældent at komme ud af deres underjordiske huler, så de foretrækker at spise på underjordiske rødder på det tidspunkt. I sommermånederne består det meste af deres kost af forskellige græs. De får også meget af deres hydrering fra planter, især fra den slette stikkende pære. Græssige planter udgør den største del af deres kost, suppleret med frø, rødder og insekter som græshopper.

Habitat og Range

Deres bevaringsstatus har dem opført som en art "Mindste Bekymring", hvilket indikerer at de er på et meget sundt befolkningsniveau. Sortehvalede præriehunde plejede at spænde igennem langt mere i Nordamerika end de gør i dag, fra Mexico til Canada. De kan stadig findes i Mexico, USA og Canada, selv om deres befolkninger er meget mindre og deres levesteder fragmenteret. Fordi deres levesteder er græsarealer, der anvendes til landbrug, har de lidt en masse ødelæggelse af levestedet. De lever i prairier, der strækker sig over den vestlige halvdel af kontinentet, hvilket gør deres hjem under jorden. Det er nok derfor, at det er vigtigt for dem at have fladt land over dem for at tjene som deres tag. Den største trussel mod præriehunde er ødelæggelsen af ​​deres levesteder, der skal omdannes til gårdsbrug. De betragtes som en keystone-art, fordi de spiller en så vigtig rolle inden for deres økosystemer. Deres gravhuller giver hjem til forskellige arter af andre dyr, herunder svartefodede fritter, gravede ugle og tigersalamandere. Mange forskellige arter regner med dem som en vigtig fødekilde for at holde deres egne befolkninger stabile. Disse rovdyr omfatter coyoter, ørne og de samme sortfodede frugtarter, der deler deres hjem med dem.

Opførsel

Gnavere er kendt for deres legende og nysgerrige personligheder, og sortehvalede præriehunde er ingen undtagelse herfor. De er meget sociale og kærlige dyr. De bor i familieenheder kaldet coteries, som normalt består af en mand, et par hunner og deres afkom. Disse coteries lever i store grupper, der kombinerer for at skabe store prairiehundekolonier i undergrundsgraver. Disse burrows er meget komplekse, med forskellige områder dedikeret som planteskoler, til at sove, til at spise, og dem til at eliminere affald. Der er forskellige åbninger til burrows, normalt med "se ud" værelser nær udgangene, hvor sort-tailed prairie hunde kan holde vagt for aktivitet udenfor. De kommunikerer med hinanden gennem lyding af forskellige bark, der indikerer forskellige rovdyr. De kommunikerer også ved at give hinanden såkaldte præriehunde "kys", en form for nuzzling, der bruges til at hilse på hinanden.

Reproduktion

Sortehvalede prærihundhunner begynder at gå i varme i marts. På dette tidspunkt fortsætter sort-tailed prairie hunde til at køre under jorden, med deres parringssæson slutter i begyndelsen af ​​maj. Hunnerne er gravide i en periode på 33 til 38 dage, med alle deres hvalpe født i slutningen af ​​maj. Der er normalt 3 til 4 hvalpe inden for en littler, men sort-tailed præriehund har været kendt for at føde op til 8 hvalpe inden for et enkelt kuld.

Anbefalet

Hvad er en intrusiv rock?
2019
Gloucester Cathedral - Notable Cathedrals
2019
Snow Goose Fakta: Dyr i Nordamerika
2019