Black Bear Facts: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Den amerikanske sortbjørns binomiale videnskabelige navn, Ursus americanus, betyder simpelthen "amerikansk bjørn". Der er i alt 16 amerikanske sortbjørn-underarter, der er optaget af taksonomer indtil nu. I modsætning til hvad navnet antyder, er ikke alle medlemmer af den amerikanske "sort" bjørnart faktisk sort i farve. Vestlige sorte bjørne viser ofte hints af kanel og brune farvestoffer ud over sort, mens deres østlige modstykker kan være næsten brune overalt. Vægten af ​​amerikanske sorte bjørn kan være tilbøjelige til at variere betydeligt i henhold til deres respektive køn, alder, årstid, beliggenhed og sundhedstilstand. Voksne hanner kan variere mellem lidt mere end 100 til mere end 500 pund i størrelse. Generelt er søer (kvinder) omkring 30% mindre massive end orner (mænd), bjørne på østkysten er tungere end dem på vestkysten og nordlige bjørne tungere end deres sydlige kolleger. De største vilde sorte bjørne, der skal jages og dræbt, har overskredet 800 pund, mens den største i fangenskab har nærmet 1.000 pund. Dyrene, der har korte, ikke-inddragelige klør, har en ret profil fra næse til pande og relativt længere, mindre afrundede ører end mange andre bjørne. Typiske amerikanske Black Bear voksne er kendt for at være ca. 3 meter lange på alle fire, med en næse til hale længde på ca. 75 inches og meget korte haler i forhold til kropsstørrelse.

Kost

Amerikanske Black Bears er altædende dyr, der foretrækker at fodre på en bred vifte af fødevarer. Deres typiske kostvaner omfatter insekter, nødder, planter, honning, frugt, carrion, mindre pattedyr og fisk. Deres kostvaner varierer meget afhængigt af deres faktiske placering og årstid. Sorte bjørn vil lejlighedsvis dræbe elg eller unge rådyrkalve til overlevelse, styrke deres omdømme som meget opportunistiske spise.

Habitat og Range

Bjørnene, som er fremragende træklatrere, anses for at være det nordamerikanske kontinents mindste, men mest udbredte bjørnart. Deres befolkning, ved nogle estimater nærmer sig 1 million stærke, og er blevet hjulpet sammen med spil og natur bevarer og parker i Mexico, USA og Canada. Sorte bjørne er kendt for at leve mest i stort set skovområder, især løvfældende og nåletræskove, men forlader ofte deres konventionelle levesteder på jagt efter vand og mad. Dette kan ofte skyldes, at de lejlighedsvis tiltrækkes af menneskelige samfund på grund af tilgængeligheden af ​​mad i udviklede regioner, såsom i folks affald eller deres gårde og haver. Sorte bjørne er konstante roamers, der krydser store territorier. Amerikanske Black Bears var historisk kendt for at besætte næsten alle Nordamerika skovområder. Men de er nu mere begrænset til de områder, der er mindre tæt befolkede af mennesker i USA, men bebor stadig de fleste af deres historiske regioner i Canada, bortset fra Central Plains intensivt opdrættede og beboelsesområder. De er blevet opført af Den Internationale Union for Bevarelse af Natur (IUCN) som en "mindst bekymring" art. Dette skyldes deres store globale befolkning, som anslås at være omkring det dobbelte af alle andre arter af bjørne kombineret, lettet af deres udbredte distribution og tilpasningsfulde livsstil. De fleste andre arter af bjørne er enten truet eller udslettet. Juridiske jagtsæsoner tilbydes ofte på en række områder for at hjælpe med at holde den amerikanske Black Bear-befolkning i kontrol, da disse væsner leverede kød af høj kvalitet. Salg af bjørnedele er imidlertid ulovlig på de fleste steder, og lovbrydere kan pådrage sig strenge økonomiske og fængselsfrister for at sælge dem. Det nye årtusinde har set deres geografiske og numeriske præferencer ligner fortsat at vokse.

Socialt adfærd

Et adfærdsmæssigt træk, som er fælles for de fleste amerikanske Black Bear-underarter, er evnen til at bruge deres klør og tænder til at markere træer som en form for kommunikation. Disse dyr, som er ensomme i naturen bortset fra unger og mødre, foretrækker normalt at foder alene. De kan dog lejlighedsvis tolerere hinanden, når der er masser af mad i en bestemt region, og i stedet foder i grupper. En stor procentdel af sorte bjørne dvale afhængigt af tilgængeligheden af ​​mad og lokale vejrforhold. For eksempel må bjørne ikke dvale i regioner med en konsekvent forsyning af mad og varmt vejr hele vinteren.

Reproduktive vaner

Amerikanske sorte bjørne er kendt for at mødes i sommermånederne og har en svangerskabsperiode på 63-70 dage. En gennemsnitlig kvinde kan føde 1-6 unger i sin levetid, hvor hendes unger forbliver hos hende i et og et halvt år efter afvænningsperioden, som normalt er 6-8 måneder. Kvinde sorte bjørne bliver sædvanligvis seksuelt modne efter ca. 2 år fra fødslen, men kan lejlighedsvis reproducere efter et år, når deres unge går forbi på grund af forskellige grunde.

Anbefalet

Hvilket sprog har det største alfabet?
2019
Lande, der dyrker de fleste kornsorter pr. Hektar
2019
Økologiske regioner i Portugal
2019