Bearded Tamarin Fakta: Dyr i Sydamerika

Fysisk beskrivelse

Tamarind-apen er en underart af kejsertamarinen. Det er bemærkelsesværdigt for dets sjove udseende, hængende hvid overskæg. Kvinder og unge har også overskæg. Resten af ​​den skæggede tamarins pels er grå, ofte prikket med gule eller brune pletter. Det er allnærende, med sin kost består både planter og dyr. Ved fuld fysisk modenhed vil disse aber vokse op til 10 tommer og veje et pund, med en lang 15 tommer hale. Den skæggede tamarin har klør på fingre og tæer undtagen storåen, som i stedet har en søm. Det springer på alle fire.

Kost

Den skæggede tamarins kost består i vid udstrækning af kulhydratrige planter med supplerende små dyr og insekter i mindre proportioner. Af de planter, de foder på, frugt, nektar og træsap er deres favoritter. De spiser insekter som græshopper, biller, snegle, crickets, sommerfugle, edderkopper og myrer. De kan også plyndre en fugl reden til æg, eller fange og spise små krybdyr, som firben og træfrøer. I tørre årstider spiser de mere nektar end i våde årstider. Ifølge Durrell Wildlife Conservation Study består 95 procent af den skæggede tamarindie af frugt i de våde årstider.

Habitat og Range

Den skæggede tamarin er hjemmehørende i Central- og Sydamerika i tropiske regnskove, især i områder som det sydvestlige Amazon-bassin i Brasilien, østlige Peru og det nordlige Bolivia. De lever i åbne, trædækkede levesteder. Ifølge en studie fra Macalester College bor de i træer under 80 til 95 fod i højden, som er almindelige i Amazonas jungle. Den Internationale Sammenslutning for Bevarelse af Natur (IUCN) rapporterede i sin 2015 Redlist, at kejseren tamarin arter ikke er under betydelig risiko for at blive uddød. Imidlertid bemærker IUCN, at hurtig afskovning, der hovedsageligt skyldes logning og infrastruktur, kan true trusserne i den nærmeste fremtid, og de truer med at blive fanget for ulovlig dyrehandel.

Opførsel

Den skæggede tamarin er mest aktiv i løbet af dagen, og det er et dyr, der hele tiden er i bevægelse. Deres små størrelser gør dem agile væsner, og gør det muligt for dem at springe fra gren til gren. Den Bearded tamarin er social, og lever i grupper på to til femten aber. Hver gruppe ledes af den ældste kvinde, efterfulgt af modne mænd. De er legende, og når de slapper af, glemmer de hinandens pels. Når der er fare, lader den skæggede tamarin skrig og skrammer for at advare andre i gruppen. Det er en meget territorial abe og vil ivrigt forsvare sit territorium mod andre tamariner eller andre mindre aber.

Reproduktion

Seksuel modenhed for den skæggede tamarin vil nås på 16 til 20 måneder, hvorefter de begynder at opdrætte. Når en kvinde er parat til at mate, udsender hun feromonkemikalier, som advarer mændenes hendes tilstedeværelse og seksuel beredskab. Kemikalierne hæmmer også ægløsning i andre kvinder i gruppen. Inden for en given gruppe er det de to ældste hanner og den ældste kvindelige, der er dem der rent faktisk racer og reproducerer. Deres svangerskabsperioder varer mellem 140 og 145 dage. Ved en fødsel vil en kvindelig skægget tamarin typisk føde to til tre unge. Den rolle, at omsorg for dem er taget af hver skægget tamarin i gruppen. Denne "det tager en landsby" tilgang omfatter alle aspekter af opdræt de unge skæggede tamariner, lige fra at dele mad til at lege og pleje.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019