American Mink Fakta: Dyr i Nordamerika

Fysisk beskrivelse

Den amerikanske mink er et pattedyr og medlem af Weasel-familien, Mustelidae . På grund af deres slanke legemer, som normalt måler ca. to meter lang, ligner dette dyr noget af deres nære slægtninge, den indenlandske fritter. Andre fysiske egenskaber ved mink omfatter korte ben og små øjne og ører samt webbed fødder. Minks har en tyk hale, som udgør ca. en tredjedel af dyrets hele kropslængde. Dyrets pels er blødt, men olieagtig, hvilket er vigtigt for at afvise vand. Amerikanske minke har mørkfarvet pels i varierende nuancer af sort eller brun, sammen med at have hvide pletter under deres hages og halser. Minks er traditionelt jaget for deres værdifulde pels, som bruges til at lave tøj.

Kost

Den amerikanske mink er en kødædere, og som sådan indeholder dens kost en række små jorddyr samt fisk. Et typisk måltid til disse dyr består normalt af væsner som slanger, kaniner, insekter, frøer eller mus. Minks er tilhængere af jægere, der dræber deres bytte ved at kaste ned på deres ofre hals eller hals områder. Selv om disse aggressive dyr kan være aktive i løbet af dagen, er minke stort set natlige væsner, som foretrækker at jage under mørkets dækning. På grund af deres stærke svømningsfærdigheder har minks mulighed for at dykke 16 fod under overfladen for at fange fisk. Interessant nok er de også kendt for at spare ekstra mad i caches i deres huler for at blive spist lidt senere, når mad kan være mindre rigeligt.

Habitat og Range

Den amerikanske mink er indfødt i Nordamerika, og kan findes i hele USA såvel som meget af Canada. De eneste områder, hvor de ikke generelt trives i USA, er i Hawaii og Arizona, samt dele af Utah, Texas, Californien og New Mexico. På grund af menneskets udflytningsindsats kan den amerikanske mink nu findes som en introduceret art i dele af Europa og Asien. Fordi de er semi-akvatiske, blomstrer amerikanske minke i vådområder og nær floder eller andre vandkilder. Disse dyr foretrækker at bo i nærheden af ​​vandet, hvor de bygger deres hjem ved at græde ind i træer eller langs flodbredder. Selv om de ikke kan lide at bo på ét sted i lange perioder, gør de ofte deres hjem i de forladte hytter eller huler af andre halvvandsdyr, såsom muskrater og bever.

Opførsel

Den amerikanske mink opdeler sin tid mellem at bo på land og svømme i vandet. De er ensomme væsner, og kun parrer i parringstid. Minks er meget territoriale og bruger deres stærke lugtesans til at sætte deres krav på spil. Mænd og hunner af arten besætter normalt separate områder, som kan variere betydeligt i størrelse, og nogle strækker sig til at dække områder så store som flere miles lange. I lighed med skunks beskytter minker sig ved at sprøjte deres fjender, når de konfronteres. Når den finder sig i en kamp, ​​er det ikke genert at forsvare sig selv eller dets territorium. Det er imidlertid mere overraskende, at mink også er kendt for at kunne udstråle en ren lyd, der ligner dem, der er lavet af indholdskatiner.

Reproduktion

På grund af deres ensomme livsstil beskæftiger mænd og kvinder amerikanske minke kun reproduktion under en veldefineret parringssæson, der finder sted fra januar til april hvert år. Gestation tager sædvanligvis 40 til 75 dage, hvor kvinder lever i komfortable redener foret med blød pels. Et typisk kuld består af tre til seks afkom, der også kaldes "cubs" og "kits". Hunnerne af arten er eneansvarlige for omsorg for babyerne, der afviges ved omkring fem til otte uger gamle. Amerikanske minke anses generelt for at have nået modenhed efter ca. ti måneder efter fødslen. Minks har kun et kuld pr. År. Med hensyn til levetid vil den amerikanske mink leve i gennemsnit i otte år i fangenskab.

Anbefalet

Ghost Towns of America: Virginia City, Nevada
2019
Hvad betyder farverne og symbolerne i det nationale flag for Spanien?
2019
Hvad er hovedstaden i Qatar?
2019