Afrikanske Elefant Fakta: Dyr i Afrika

Fysisk beskrivelse

Den "bush" eller "ørken", underarter af den afrikanske elefant er det største land pattedyr i verden. Berømt for deres tusks og lange trunks, kan en afrikansk elefant veje op til 5, 5 tons (5.000 kg) og stå op til 13 fod (4 meter) i højden. Typisk af en mørkere grå farve kan en afrikansk elefants hud være op til 2, 5 inches (6 centimeter) i tykkelse. De har store ører, at de vil klappe for at afkøle sig selv, men det er nok deres mest unikke træk, der kan veje op til 135 kg med en afstand på 1, 5 meter. Denne funktion af elefanten er meget stærk og kan flytte masser på op til 600 kg (270 kg), men det er så begejstret, at det kan hente et enkelt græsblad.

Kost

På grund af sin store størrelse og plantebaserede kost skal den afrikanske elefant spise ca. 5% af sin kropsvægt pr. Dag og drikker 30 til 50 liter vand, når det er tilgængeligt, selvom de er i stand til at overleve lange perioder med tørke. Som herbivorer, og afhængigt af elefantens omgivelser, kan de spise en række forskellige urter, rødder, bark, frugter, græs og træblad. De, der bor langs kysterne og i nærheden af ​​marshlander, kan gå så langt som at spise marine planter på trods af deres ofte lave næringsværdier. Elefanter kan ikke fordøje over 40% af den kalorisk dårlige mad, de bruger, og derfor kan de bruge op til 12 timer om dagen.

Habitat og Range

Afrikanske elefanter findes fundet spredt ud over Afrika, men de fleste bor i kontinentets syd-Sahara-regioner. Selv om de blev opført som "truede" tilbage i 1996, betragtes de nu som en "sårbar" art under Den Internationale Union for Bevarelse af Naturens (IUCN's) nyere Red List of Endangered Species. Store trusler mod disse elefanter omfatter tab af habitat, urbanisering og poaching. Elfenben og kødhandel, men nu ulovlig i mange dele af Afrika, er stadig et løbende problem, der truer dyret. I nyere tid har politiske og militante ekstremistiske grupper stødt på afrikanske elefanter som et middel til at finansiere sig selv og deres aktiviteter. På grund af habitatrestriktioner og dårlige behandlinger af deres art har afrikanske elefanter været kendt for at gengælde ved at rive gennem menneskelige bosættelser, skadelige ejendomme undervejs og undertiden endda folks liv.

Opførsel

Kvindeafrikanske elefanter rejser normalt i besætninger, der hovedsagelig består af andre kvinder og ledes af en hovedmatriark. Grupper af elefanter er meget sociale, og individerne i dem udgør meget tætte bånd med hinanden. Besætningen er hårdt beskyttende for deres unge, og alle kvinder i gruppen hjælper med at bagse hvert af deres kollektive afkom, indtil de når mindst fire år. Når de mærker rovdyr i nærheden, vil en besætning danne en cirkel omkring deres unge for at beskytte dem mod opfattede trusler. På den anden side kan mænd elefanter rejse i grupper bestående af kolleger bachelorer, selv om nogle vil rejse alene i stedet. Noget de alle har til fælles er deres følelsesmønstre, herunder dem af sorg, når de kommer over en anden elefants knogler.

Reproduktion

Afrikanske elefanter er ikke monogame og har ikke en særlig parringssæson. Faktisk kan kvinder føde hele året igennem. I gennemsnit vil de kun føde en gang hver fjerde til ni år, og antallet af fødte kalve er normalt en, selv om der lejlighedsvis kan være to født sammen. Kvindens graviditet varer 22 måneder, og det tager kalverne 10 til 12 år at vokse fuldt ud til voksne. Ældre tyre er som regel de største og mest dominerende, så de gør det meste af parring, mens de yngre fortsætter med at strejfe og søge en kompis af deres egne. Bulls kan deltage i gruppen i et par uger før de fortsætter med at finde nye venner.

Anbefalet

28 fuglearter unikke for Jamaica
2019
Hvad er Indiens hovedstad?
2019
Hvad er California State Bird?
2019