Adelie Penguin Fakta: Antarktis dyr

Fysisk beskrivelse

Adelie pingvinen kan kun findes langs Antarktis kyst. De er blandt en række havfugle, der finder sted primært inden for de kolde klatrer i det fjerne syd, sammen med den sydlige polarskov, snødyren og kejserpingvinen. Adelie pingvinen er typisk 18 til 28 inches lang som voksne og betragtes derfor som mellemstore havfugle. Alligevel vil nogle sige, at de selv har et overvægtigt og bredt udseende om dem. De hvide ringe, der omgiver hvert af deres øjne, sammen med deres sorttippede røde regninger, er blandt de mest karakteristiske træk ved disse fugle.

Kost

At bo i et af verdens koldeste kontinenter består Adelie-pingvinen primært af små dyr, der findes i subantarktiske miljøer, såsom isblæksprutte, Antarktiskrill, Antarktis sølvfisk, havkrill og iskrill. Disse havfugle er udført svømmere, og har været kendt for at dykke til dybder på 575 fod, når de søger mad. I områder, hvor sådanne fødevarer er mere rigelige, foretrækker disse pingviner at jage i lavere farvande, normalt ikke nedad under dybder på ca. 250 fod. Adelie pingviner har vist sig at være effektive flyttere på deres jagt, og kan rejse afstande på op til 185 miles på jagt efter et godt måltid.

Habitat og Range

Adelie pingviner findes kun i strandfronterne, klippekliperne og skovene i Antarktis, hvor temperaturen kører meget lavt. I øjeblikket er der næsten 4 millioner avlspar til stede i 251 avlskolonier af Adelie pingviner. Disse havfugle lever i kolonier, især i partersæsonen, hvor op til 250.000 ynglepar samles. Variationer i kolonistørrelsen skyldes primært sæsonændringer i klimaet i bestemte regioner på det antarktiske kontinent. Klima udsving truer eksistensen af ​​Adelie pingviner, sammen med storskala ødelæggelse af deres naturlige levesteder. Ifølge rapporter er næsten 65% af deres befolkning gået tabt på grund af begivenheder i forbindelse med global opvarmning og ødelæggelse af havene, hvor størstedelen af ​​deres fødekilder findes. Med denne alarmerende nedgangshastighed har IUCN oplistet disse havfugle som en art, der er "Near Threatened", på trods af de millioner, der stadig er til stede i Antarktis.

Opførsel

Mange mennesker tror, ​​at Adelie-pingviner er sjove kærlige væsner på grund af billeder, der viser dem, der glider ned snedækkede bakker og deres sjove stil med waddling. I virkeligheden siger eksperter, at sådanne aktiviteter ikke betragtes som "legetid" aktiviteter for disse havfugle. De glider for at spare energi, og mens de er meget dygtige vandrere, waddler de for at dække meget lange afstande på føde for sig selv, deres venner og deres unge. Fordi de bor i kolonier, er Adelie-pingviner meget samfundsmæssige væsner, selv om de kan udvise aggressiv adfærd i form af aktiviteter som regning, hovedtanking og alternativt stirrende. Når de stresses, klapper disse fugle og bøjer deres vinger rundt, og fjerene på ryggen af ​​deres halser vil stå op.

Reproduktion

Seksuel modenhed for Adelie pingviner er opnået ved tre års alder, selv om mange ikke rent faktisk begynder at parre, før de bliver otte. Hannerne er dem der forbereder reden, hvorefter de vil kæle og vente på kvinder for at anerkende deres opkald. Når man gør det, bøjer de to til hinanden, og derefter fortsætter hanen med at flytte stenene rundt om reden for at gøre det mere behageligt for kvinden. Adelies er berømt monogamiske, og mange forbliver hos deres samme partnere ikke kun i en enkelt parringssæson, men også for resten af ​​deres reproduktive liv.

Anbefalet

Laos kultur - Laos kultur
2019
Frederic Chopin - Berømte komponister i historien
2019
I hvilken amerikansk by var basketball opfundet?
2019