Aardwolf Fakta - Dyr i Afrika

Aardwolf er et navn afledt af afrikansk betydning "jord ulv". Jordwolfen er et pattedyr fra hyena familien, selvom det er mindre end hyenaen. IUCN kategoriserer jordwolfen som den mindst bekymrede art på grund af sin relativt stabile befolkning. Selvom dyret forekommer i små mængder inden for deres territorier, er der ingen åbenlyse trusler for deres befolkning. Mennesker jager dem dog fejlagtigt som en mulig trussel mod deres husdyr, sandsynligvis på grund af deres lighed med hyener. Jordgolfen har dårligt udviklede molarer og en begrænset kost.

4. Fysisk beskrivelse

Jordwolfen er et lille dyr, der ligner den stribede hyena med dens gulbrune frakke, der er dækket af sorte lodrette striber og en sort farvet mane, der løber fra nakke til ryg. Den buskede hale har en sort spids og en længde på mellem 7, 9 og 11, 8 inches. Den samlede krops- og halelængde er mellem 22 tommer og 31 tommer og en vægt på 15-22 pund, og når til og med 33 pund. Aardwolves kvinder i det østlige afrikanske sortiment er større end deres sydafrikanske kolleger. De øverste dele af benene har striber, mens underbenene er sorte. Forbenene har fire tæer, mens bagbenene har fem tæer. Sløret er tyndere end hyenaen, men de har lignende store ører.

3. Kost

Jordwolfen er primært insektbeskyttende, fodring på termitter og insektlarver. Sjælden spiser jordgolfen æg, små pattedyr, fugle og biller i carrion. Jordgolfen fodrer solitært især om natten og nogle gange i løbet af dagen, hvor nattemperaturen er for lav. Deres skarpe hørelse hjælper dem med at lokalisere termitræder hurtigt og bruge deres brede klæbrig tunger til at slikke termitterne fra deres høje. Jordgolfen sparer imidlertid nogle termitter til genopbygning af deres befolkning og mad til fremtiden. Jordgolfen, i modsætning til hyenen, spiser ikke løv eller rov på store dyr.

2. Habitat og Range

Jordgolfen er indfødt i det sydlige og østlige Afrika. Tilgængeligheden af ​​termitter og insekter påvirker jordwolfens fordeling. Jordgolf foretrækker halvtørre områder, åbne tørtmarker, stærkt græsarealer, Savannah, landbrugsjord og områder med skrubber. De undgår Miombo skovområder og bjergrige områder. Jordwolfen indtager hovedsagelig Botswana, Karoo og Northern Cape-provinsen i det sydlige Afrika. I Østafrika bor de i det nordlige Tanzania, Kenya, Nordøstlige Uganda, Somalia, sydlige, østlige og del af det nordlige Etiopien, dele af Eritrea, Djibouti og Sudan og en lille befolkning i det sydlige Egypten.

1. adfærd

Jordgolfen er et genert og natligt dyr, men viser daglige egenskaber ved koldt vejr. Under sådanne kolde forhold dyrker jordmanden sig om dagen og forbliver i løbet af natten for at spare energi. Når truet, hæver jordmanden sin mane og kan jage fjenden i op til 400m. Jordwolfen er langsom og fanges sjældent op med dyr, der trænger ind på sit territorium, men når det gør, bryder en kamp ud. Jordgolfen producerer lugtende analekstraktioner, som den bruger til at sikre sit territorium og til tider for at skræmme væk ubudne personer. Kvinder foder til mad, mens mænd beskytter dens.

Anbefalet

Ghost Towns of America: Virginia City, Nevada
2019
Hvad betyder farverne og symbolerne i det nationale flag for Spanien?
2019
Hvad er hovedstaden i Qatar?
2019